hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    PTT adıyla gönderilen virüslü mailleri açmayın

    PTT adıyla gönderilen virüslü mailleri açmayın
    expand

    Dolandırıcılar son günlerde PTT ve TTNet gibi firmaların adını kullanarak virüslü mail yayıyor. Uzmanlar, kaynağı bilinmeyen dosyaları açmamak gerektiği konusunda kullanıcıları uyarıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son günlerde internette yeni bir virüs ve dolandırıcılık yöntemine rastlanıyor. Mail yoluyla bilgisayara gönderilen virüs ciddi bir veri kaybına neden oluyor. Virüsü gönderenler ise ücret karşılığında gönderilen virüsü etkisiz hale getirerek dosyaları kurtarıyorlar.

    Yazılım uzmanlarına göre bu virüsleri gönderenler genellikle PTT, TTNet, Turkcell gibi kurumsal firmaların adını kullanıyor. Mailde "Kargo Adres Düzenleme Formu" gibi isimlerle kullanıcılardan adres bilgisinin güncellenmesi isteniyor. Butona tıklandığı ise virüs aktif hale geliyor ve bilgisayardaki dosyaları kilitliyor. Bu da geri dönüşü imkansız bir veri kaybına yol açıyor.

    Mutlaka kontrol edin

    Antivirüs programlarının etkili olmadığı bu virüsleri gönderenlerin amacı kilitlenen dosyaları kurtarma karşılığı para kazanabilmek.

    Uzmanlar, kaynağı bilinmeyen maillere tıklamamak gerektiğini ve özellikle kullanıcıdan adres, telefon gibi veri isteyen maillerin gönderici kısmının mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini hatırlatıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PTT web sitesinden yaptığı açıklamada hiç bir şekilde bu tür mailler gönderilmediğini açıkladı. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow