hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Virüslü TTNET e-fatura mailine dikkat!

    Virüslü TTNET e-fatura mailine dikkat
    expand

    Sahte TTNet adresinden gelen hacker’ların, banka hesap bilgilerini ele geçirmek için kullandıkları son yönteme siz de kurban olmayın..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TTNET den gelen bu e-fatura maili üzerindeki E-Faturamı görüntüle butonu sizi bir internet sayfasına yönlendiriyor, burada güvenlik kodunu girip görüntüle butonuna bastığınızda bilgisayarınıza bir zip dosyası indiriyor.

    E-mail adresinize düşebilecek olan bu maile çok dikkat edin. Hacker`lar tarafından TTNet faturası görünümde gönderilen maillerin içinde virüs bulunuyor ve de link tıklandığı an virüs devreye giriyor.

    Faturayı tıkladığınızda bilgisayara yüklenen virüs ile elektronik bankacılık hesap bilgileriniz ele geçiriliyor ve de banka hesapları bu şekilde boşaltılıyor. PDF görünümünde gelen sahte TTNET faturasında borcunuz yazıyor ve de faturayı görüntüle butonu bulunuyor. Bu butonu tıkladığınız anda da fatura zip veya rar olarak bilgisayarınıza indiriliyor, ardından siz de bunu masa üstünüzde açıyorsunuz.

    Dosyanın adını da dikkat çekmemek için fatura.pdf olarak adlandıran hacker`lar bu şekilde de kolaylıkla bilgisayara ulaşıyor ve hesaplarınızı boşaltıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TÜBİTAK, e-mail adreslerine gelen telefon ve internet faturaları konusunda vatandaşı uyarırken, Temmuz, Ağustos ve Eylül ayı içinde elektronik fatura görünümlü sahte emaillerle yapılan saldırılarda patlama yaşandığına dikkat çekiyor.

    Bu tweetlerin hepsi birer efsane!

    2015'e damgasını vuracak telefonlar

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow