hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Whatsapp'a webden bağlanamıyor musunuz?

    Whatsappa webden bağlanamıyor musunuz
    expand

    Web sürümünün sinyallerini veren popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp artık Google Chrome üzerinden de kullanılabiliyor. Ancak bazı kullanıcılar sorunlarla karşılaşıyor. İşte size yardımcı olmak için hazırladığımız sorunlar ve çözümler rehberi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öncelikle cep telefonunuzda Whatsapp'ınızı en yeni sürümüne güncelleyin.

    Sonra Web tarayıcınızı WhatsApp Web'e bağlamak için, Google Chrome tarayıcınızda https://web.whatsapp.com adresini açın. Bir QR kodu göreceksiniz.

    Cep telefonunuzdaki güncellenen Whatsapp uygulamanızda ayarlara girin. Burada "WhatsApp Web" diye bir bölüm göreceksiniz. Ona tıklayınca bir QR kod okuma sayfası açılacak.

    Bu sayfadan https://web.whatsapp.com adresindeki QR kodunu tarayınca bilgisayarınızda WhatsApp'a bağlanıyorsunuz. Böylece telefonunuzdaki WhatsApp'ı, WhatsApp Web'le eşleştirmiş oldunuz.

    WhatsApp Web'in çalışması için telefonunuzun internete bağlı kalması gerekmektedir ve telefonunuza WhatsApp'ın en güncel surümünü indirdiğinizden emin olun. 

    Tüm bunları yaptınız ancak yine de WhatsApp Web'de mesaj alıp gönderemiyorsanız ne yapacaksınız?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Telefonunuzdaki veya bilgisayarınızdaki bağlantı sorunları, WhatsApp Web üzerinden mesaj alıp gönderememenizin en temel iki nedenidir.

    Telefon bağlantı sorunları

    WhatsApp Web’deki oturumunuz telefonunuzdaki WhatsApp’ın bir uzantısıdır. WhatsApp Web, mesajlarınızı senkronize etmek için telefonunuza bağlanır, böylece her iki cihazda da tüm mesajlarınızı görebilirsiniz.

    Bu nedenle, WhatsApp Web kullanabilmenizin birinci koşulu akıllı telefonunuzda aktif bir WhatsApp hesabınız olmasıdır.

    Eğer telefonunuzdan WhatsApp’a bağlanarak mesaj alıp gönderemiyorsanız, o zaman WhatsApp Web’ı de kullanamazsınız.

    Telefonunuzda WhatsApp’ı açın ve bir mesaj göndermeyi deneyin. Eğer gönderemiyorsanız lütfen telefonunuza göre, bağlantı sorunlarını giderme adımlarını takip edin. Bu adımlara ulaşmak için http://www.whatsapp.com/faq/ adresine gidin.

    TELEFONUNUZDAN MESAJ GÖNDERBİLİYORSUNUZ AMA WEBDEN GÖNDEREMİYORSANIZ...

    Telefonunuzdan WhatsApp mesajı gönderebildiğiniz zaman, WhatsApp Web’i kullanmayı tekrar deneyin.

    Eğer hala WhatsApp Web mesajı göndermek ve almakta sorun yaşıyorsanız, o zaman büyük ihtimalle bilgisayarınızda bir bağlantı sorunu vardır.

    Telefonunuzdaki veri kullanımı ücretini azaltmak için telefonunuzla bir Wi-Fi ağına bağlanmanızı tavsiye ederiz.

    Bilgisayar bağlantı sorunları

    Tıpkı telefonunuzda WhatsApp kullanmak gibi, bilgisayarınızda WhatsApp Web’i kullanmak için de güçlü ve sabit bir internet bağlantınız olması gerekir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eğer sohbet listenizin üst kısmında bilgisayarınızın bağlı olmadığını belirten sarı bir bar görüyorsanız, bilgisayarınızın internet bağlantısının aktif olup olmadığını kontrol edin.

    Eğer bilgisayarınızın internet bağlantısı normalse ve WhatsApp Web üzerinden mesaj alıp gönderemiyorsanız, önce sayfayı yenileyin.

    Eğer sorun devam ediyorsa, web oturumunuzu aktive etmek için oturumunuzu kapatıp yeniden açmanız gerekir:

    •  Menü tuşu'na basın.
    • Çıkış’ı seçin.
    • Ekrandaki talimatları takip ederek tekrar giriş yapın.

    ÖNEMLİ: WhatsApp Web’ı kullanmak için web tarayıcısı olarak Chrome kullanmanız gerekmektedir. Firefox, Safari ve Internet Explorer gibi diğer web tarayıcıları desteklenmemektedir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow