hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Sebastian" kimdir?

    Sebastian kimdir
    expand

    Sosyal medyada son zamanlarda karşınıza çıkan Sebastian kim? "@SoyleSebastian" hesabının sahibi Mert Yaşar Yücel, "Sebastian"ın öyküsünü Cnnturk.com'a anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşte Yücel'in ağzından Sebastian'ın hikayesi:

    "Aslında Sebastian ismi bize çok yabancı değil. Birçok flimde uşak rolünde oynayan karakterlerin ismiydi Sebastian. Hatta kitaplarda bile uşak rolündeydi Sebastian. Peki ne oldu da bir anda sosyal medya fenomeni, herkesin bir şeyler söylediği isim oldu? İşte burada benim Sebastian ile olan hikayem başlıyor.

    Sebastian ismi bana hiç yabancı değil. Hatta şöyle söylemem gerek takma ismim aslında Sebastian. Lise zamanımı internet kafelere kaçan, internet oyunları oynayan bir çocuk olarak geçirdim. Bildiğiniz gibi internet oyunlarında her zaman bir takma isminiz olur, Sebastian da benim takma ismimdi. Bir süre sonra arkadaşlarımında "Sebo" demesiyle iyice benimsemiştim Sebastian'ı. Hatta babam bile arasıra Sebastian derdi. Tabi o zamanlar bilmezdim Sebastian'ın genelde bir uşak ismi olduğunu.

    Sakarya Üniversitesi'ni kazandıktan sonra Sakarya'ya ilk geldiğim aylarda isim konusunda hep sıkıntı yaşadım kendi içimde. Çünkü herkes bana kendi ismimle hitap ediyordu. 6 yıl Ankara'da Sebastian diye hitap edildikten sonra Sakarya'da kendi adımı garipsemiştim.

    Şimdi gelelim sosyal medyada bu olay nasıl gelişti. Ben sıkıntı çektiğim zamanlarda bir arkadaşımdan öğrendiğim bir yöntem olan "Kendinle Konuş, Kendin Çöz" yani ben bu ismi verdim buna. Bildiğiniz şizofreniklik bu. Aslında çok güzel bir yöntem yanınızda tam bir dost hissetmediğiniz zamanlarda kendi derdinizi kendinize anlatıyorsunuz ve objektif olarak olaya bakıyorsunuz. Genelde kampüsten eve giderken kendi kendime sorular sormaya kendimle konuşmaya başladım. Hatta kendime soru sorup cevap vermediğim bile olmuştur.

    İşte Sebastian'ın sosyal medyaya damga vuran caps'leri...

    Aslında beni ancak ben anlarım, çünkü olayları yaşayan gören en iyi anlayan kişide insanın kendisidir. Twitter hesabını açmaya karar verdim ve @SoyleSebastian hesabını açtım. Sebastian'ı ilk zamanlarda bende uşak olarak kullanmaya başlamıştım. Sonra sorular sormaya bir şeyler söylemeye başladım.Sebastian'a söylenenleri ya da Sebastian'ın söylediklerini Caps (Yazılı Fotoğraf) yapmaya başladım. Aslında bütün olay burada başladı yani capslerde.

    İlk ayda 5 bin hayrana ulaştım. Sonra "Söyle Sebastian" adı altında Facebook sayfasını açtım. Profil fotoğrafını ise sigara içen bir erkek fotoğrafı yapmıştım. Birgün Facebook sayfasına fotoğrafın sahibi mesaj attı. Fotoğrafı kaldırmamı rica etti. Baktım ki gerçekten o insanın fotoğrafı ve o arkadaş Antalya'da bense Sakarya'dan tweet atıyorum. İlk olarak Sebastian'ın yayıldığını orada anladım.

    Ve gelelim CNN TÜRK'ün haberiyle bir anda TT olan Sebastian'a. Cnnturk.com'un benim capslerimi haber yapması benim için Sebastian'ın herkes tarafından benimsendiğinin göstergesiydi. "

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow