hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    EMC ile veri havuzu hayata geçiyor

    EMC ile veri havuzu hayata geçiyor
    expand

    EMC, sektörün ilk kurumsal sınıf ve ölçeği genişletilebilir Data Lake (Veri Havuzu)’ini destekleyerek güçlendiren, yeni Isilon platformları ve yeni çözümlerden oluşan, EMC Isilon OneFS’i duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sürekli, kesintisiz HDFS desteğini de içeren yeni ürün ve özellikler, işletmelerin dev miktarda yapılandırılmamış verileri depolama, koruma ve yönetme yetkinliklerini önemli düzeyde geliştirmelerine yardımcı oluyor. Data Lake (Veri Havuzu) için HDFS’nin özelliklerinden yararlanan EMC, işletmelerin Büyük Veri’yi Hadoop’a getirmek yerine, Hadoop’u Büyük Veri’ye getirmelerine olanak sağlıyor ve petabaytlarca verinin taşınmasına bağlı maliyetleri ve harcanan zamanı ortadan kaldırıyor.

    EMC Isilon, Ürün Yönetimi ve Ürün Pazarlama Başkan Yardımcısı Sam Grocott, konuyla ilgili olarak; “Isilon ölçeği genişletilebilir Veri Havuzu, EMC’nin dünyanın veri depolamayla ilgili en büyük sorunu olan geleneksel ve gelecek nesil uygulamalar tarafından üretilen yapılandırılmamış verilerdeki artış sorununu çözme stratejisinin bir ürünü. Yeni EMC Isilon yazılımları, platformları ve çözümleri işletmelerin bu zorlukların üstesinden gelmesine yardımcı olurken, daha hızlı sonuç elde etmelerine ve maliyetleri azaltmalarına olanak sağlıyor” diyor.

    Veri Havuzları, geleneksel ve gelecek nesil iş yükleri tarafından üretilen ve bir dizi mekanizma tarafından, çoklu veri depolama siloları tarafından yönetilme ihtiyacı olmayan verileri depolamak için yüksek düzeyde ölçeklenebilir veri ambarı olarak, her geçen gün daha popüler hale geliyor. Günümüzün Hadoop özellikleri ile Isilon, Veri Havuzu analizleri için de uyumlu.
    Yeni EMC Isilon çözümü, işletmelerin EMC Isilon veri depolama özellikleri ile veri koruma, veri yönetimi ve performans yönetimi gibi kurumsal Veri Havuzları oluşturmalarına olanak sağlıyor. EMC geliştirdiği Veri Havuzu çözümünde, ölçeği genişletilebilir NAS’ı iki yeni EMC Isilon platformu olan Isilon S210 ve Isilon X410 ile kendinden önceki nesil çözümlere göre iki kat daha fazla performans sunan OneFS yazılımı aracılığıyla yeniden tanımladı.

    Neredeyse sınırsız olan ölçeği ile tanınan EMC Isilon, doğrudan karlılığı etkileyen dev miktarlarda hassas veri üreten medya, eğlence, finansal hizmetler gibi sektörlerde petabaytlarca büyük veriyi kolayca idare ediyor. Yeni EMC Isilon çözümleri; performans, çeviklik ve maliyet etkinliği ölçeklerini en zor şartlarda dahi artırıyor.

    "Kaplumbağa sırtlı" çocuk!

    Diğer çözümler, yönetilmesi zor ve maliyetli olan veri depolama “adaları” yaratıyor. Bu da sorunlara, verimsizliklere ve veri depolamanın zayıf kullanımına yol açabiliyor. Ayrıca bu adaları ölçeklenebilir hale getirmek de çaba gerektiriyor. Isilon Veri Havuzu, ViPR ve OpenStack SWIFT yerel Object aracılığıyla birden çok protokolü ve NFS, SMB, NDMP, HDFS, OBJECT gibi erişim yöntemlerini destekliyor. Bu erişim yöntemleri, hem ana dizin gibi geleneksel iş yüklerini ve dosya paylaşımlarını hem de analiz, bulut uygulamaları ve mobil senkronize ve paylaşım özellikleri gibi gelecek nesil iş yüklerini destekliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni yazılım ve platformlar

    EMC Isilon’un işletim sistemi olan OneFS, Isilon Ölçeği Genişletilebilir NAS’ın en önemli yapı taşlarından biri. Yeni versiyon OneFS 7.7.1’da işletmelerin verilerini daha hızlı elde etmelerine yardımcı olan ve tek bir küme içinde 1 petabayt’a kadar ölçeklenebilen flash tabanlı ön bellek SmartFlash yer alıyor. Bu sayede de daha basit yönetim özellikli optimize performans, %100 flash verimliliği ile geleneksel ve gelecek nesil iş yükleri için daha kısa gecikme süreleri elde ediliyor.
    EMC ayrıca yeni Isilon S210 ve X410’u da tanıttı. Isilon S210 küme başına maksimum 3,75 milyon IOPS ile çalışıyor. Böylece esnek konfigürasyon ve sisteme dağıtım özellikleri sunuyor. Bu da bu çözümü medya, eğlence ve finansal hizmetler gibi yüksek düzeyde ticari işlem iş yüklerinin olduğu sektörler için ideal kılıyor. Isilon X410, %70 daha yüksek iş/zaman oranını %33 daha düşük USD/Saniye Megabit oranı ile sunuyor ve çok yönlülük özellikleri ile Hadoop analizlerini, yüksek performanslı bilgi işlemleri ve kurumsal dosya uygulamalarını daha kolay destekliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni Hadoop büyük veri analizi çözümleri

    EMC ve Pivotal yeni Büyük Veri Analizi çözümünü de duyurdu. Yeni çözüm EMC’nin Hadoop veri depolama altyapısı alanındaki liderlik konumunu pekiştirecek. EMC, HDFS’yi yerel olarak büyük veri analizi için entegre eden ilk ölçeği genişletilebilir NAS tedarikçisi ve HDFS için kurumsal paylaşılan veri depolama alanında da pazar lideri konumunda. Yeni çözüm Veri Havuzu Hadoop Yazılım Paketi olarak satışa sunuluyor ve yüksek verimli, ölçeği genişletilebilir platformların maliyet avantajlarını, güçlü analiz özellikleri ile sunuyor.

    VCE de bugün yaptığı açıklamada, EMC Isilon ile VCE Hazırlık Lisansı’nı sunmaya başladığını duyurdu. Bu lisans ölçeği genişletilebilir VDI ve Hadoop analizleri için önemli.

    EMC Isilon OneFS 7.1.1 işletim sistemi, S210 ve X410 veri depolama platformları ve tüm çözümler 2014’ün Temmuz ayında satışa sunuluyor. Gelişmiş HDFS ve OpenStack SWIFT Object protokollerine destek hizmeti, 2014 senesinin sonunda verilmeye başlanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mutlaka izlemeniz gereken 100 film

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow