hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Facebook'un diğer acayip planları

    Facebookun diğer acayip planları
    expand

    F8 konferansında konuşulan tek konu, Messenger yenilikleri değildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konferansın açılış konuşmasını Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg yaptı. 1.39 milyar kullanıcısı bulunan Facebook her zamanki gibi mobil öncelikli stratejisine vurgu yaptı ve Facebook'un geliştirici topluluğunun geçtiğimiz yılı ikiye katladığını ve Facebook geliştiricilerinin yüzde 70'inin ABD dışından olduğunu söyledi.

    CEO Mark Zuckerberg, yakında haber kayağımızda gösterilmeye başlanacak küre şeklindeki videolardan da bahsetti. Bu videolar, belirli bir konumda istediğiniz zaman, istediğiniz yöne bakmanıza izin veriyor.

    Yeni Facebook Messenger "mesajları" şarkıya çevirecek!

    Bu tür videolar yeni olmasalar da, onları Facebook'ta daha önce görmemiştik. Oculus VR'ı geçen sene satın alan firma, bu yeni videolarla Oculus Rift kafa setine sahip olanlara 360 derecelik videolar sunmayı amaçlıyor.

    Spherical Video adı verilen özellikle birlikte kullanıcılar 360 derece video deneyimini News Feed'lerinde yaşayabilecek. 

    Facebookun diğer acayip planları

    Video gömmek artık mümkün

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Facebook, F8 geliştirici konferansında yaptığı bir başka duyuruda sitedeki videoların artık diğer sitelere "gömmenin" mümkün olacağını söyledi. 

    Facebook uygulamaları için Analytics

    Facebook, Analytics For Apps'i duyurdu ve artık Facebook geliştiricileri uygulamalarıyla ilgili tüm istatistiki bilgileri Facebook üstünde alabiliyor olacak. Fotoğrafta, demodan bir ekran görüntüsüne göz atabilirsiniz.

    İşte yeni Facebook Messenger

    Facebook LiveRail'i geliştiriyor

    Facebook geçtiğimiz yıl satın aldığı premium video reklam servisi LiveRail'i geliştirdi ve artık display reklamlar da gösterebilen bir yapıya getirdi. LiveRail en çok hedeflemeler konusunda iddialı.

    Parse for IoT

    Facebook, mobil uygulama geliştirme platformu Parse'ı kullanan geliştiricilerin nesnelerin internetine yönelik geliştirmeler yapmasını sağlayan bir dizi SDK da yayınladı.

    Instagram'da yeni çılgınlık: Paris metrosunda yakışıklı avı!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow