hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Google Android Wear

    Google Android Wear
    expand

    Google, yıl başında dünyaya duyurduğu ve akıllı saatlerde kullanılan Android Wear’ı detaylandırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Google, Android Wear ile saatlerini kullanan kullanıcıların telefonlarını ceplerinden daha az çıkarmasını ve hiç değilse basit işlemleri saatlerinden, ama Android Wear gibi gelişmiş bir işletim sistemini kullanan saat ile yapmasını istiyor.

    Kullanıcıların saate doğru konuşarak sesli arama yapabilmesini olanaklı kılan Android Wear’da okunan ve kaldırılan bildirimler otomatik olarak telefon ekranlarından da kalkacak. Telefona gelen aramaları eş zamanlı olarak saate de aktaracak olan Android Wear ile kullanıcılar saatleri ile çağrı kabul edebilecek veya çağrıyı reddedebilecek.

    Google bombaları patlattı

    Android Wear’ın detaylandırılmasıyla birlikte Samsung ve LG’nin Android Wear işletim sistemini kullanan yeni akıllı saatleri de gün yüzüne çıktı. Akıllı saat pazarının lideri olan Samsung’un Android Wear’lı saatiyle gelmesi ise oldukça önemli; zira Samsung ilk etapta Galaxy Gear’da Android’in modifiye edilmiş sürümünü kullanmış, Galaxy Gear 2’de ise Android’i terk edip kendi geliştirdiği Tizen işletim sistemini kullanmıştı. Galaxy Gear 2’ye bir hayli benzeyen ve en önemli farklılık olarak Android Wear’ı kullandığı görülen Galaxy Gear Live bugünden itibaren Google Play Store’da satışa sunulmuş durumda.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    LG’nin halihazırda tanıttığı LG G Watch ve Motorola’nın Moto 360 model akıllı saatleri de yine Android Wear’i kullanıyor ve bu anlamda Samsung ile ortak bir paydada buluşuyorlar.

    Google Android One: Sudan ucuz telefon

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow