hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Google Material Design Nedir? Google'dan yeni tasarım dili ve Android L

    Google Material Design Nedir Googledan yeni tasarım dili ve Android L
    expand

    Etkinliğin ikinci bölümünde Chrome ve Android platformlarının arabirimlerini bir araya getiren akıllı tasarım ara katmanı Material Design duyuruldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Android L ile birlikte kullanıcılara sunulacak olan bu yeni tasarım, özellikle farklı ekran boyutlarında uygulama geliştirenlerin yaşadıkları problemleri ortadan kaldıracak ve farklı ekran boyutlarını uyumlu hale getiren akıllı arayüz geliştiricilerin işini bir hayli kolaylaştıracak.

    Material Design, 2011 yılında duyurusu yapılan Android 4.0 ile birlikte gelen Holo’dan bu yana gerçekleştirilen en kapsamlı tasarım değişikliği olma özelliğini taşıyor.

    İşte Android'in yeni yüzü

    Her ne kadar Google sadece kendi uygulamalarının gösterimini yapsa da, geliştiriciler için yayınlanacak tasarım kılavuzları ve araçlarıyla birlikte geliştiriciler de web ve Android uygulamalarını yeni tasarıma uygun şekilde geliştirebilecek.

    Google bombaları patlattı

    İster akıllı telefon kullanın, ister tarayıcı, ister bir dizüstü bilgisayar. Artık bir Google ürünü kullandığınızı hemen anlayabileceksiniz. Bunu sağlayan ise Google Material Design olacak.

    L Developer Preview adı altında bugünden itibaren sadece geliştiricilerin indirebileceği Android L, Android’in mevcut tasarımında ciddi farklılıklar yaratacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Google Android One: Sudan ucuz telefon

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow