hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Photoshop çeyrek asırı devirdi!

    Photoshop çeyrek asırı devirdi
    expand

    Grafik tasarım denilince akla gelen ilk program olan Adobe Photoshop, geçtiğimiz gün 25 yaşını devirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adobe, efsane yazılımının 25. yaşını, 25 yaş altındaki sanatçıların çalışmalarından oluşan bir sergiyle taçlandırmayı planlıyor. Bu 25 çalışmadan esinlenen eklentileri ise , programın içinde bir araç kutusu olarak kullanıcılara sunacak.

    19 Şubat 1990'da çok kısıtlı bir kaç eklenti ile yola çıkan Photoshop zaman içinde muazzam değişiklikler yaşadı ve ilk günden beri yüzden fazla yeni düzenleme aracına kavuştu.

    Photoshop'tan önce Photoshop

    Adobe, 25.yıla özel olarak "Dream On" adını verdiği ve Aerosmith'in unutulmaz şarkısından güç alan bir televizyon spotu da hazırladı ve Pazar günü Akademi Ödülleri gecesinde yayınlamayı düşünüyor. Gone Girl, Avatar ve How To Train Your Dragon 2'ye göndermeler görebileceğiniz TV spotunun amacı elbette programın Hollywood'a sunduğu katkıların da altını çizmek.

    Bu Photoshop'lar olmamış!

    Başlatılan "Top 25 Under 25" çalışması ise, 25 yaşın altındaki genç tasarımcıların eserlerini Behance.net altına "Ps25Under25" tag'ini kullanarak yüklemeleri şeklinde şekillenecek. İlk 25'e girmeyi başaran tasarımcılar Photoshop'un Instagram hesabına erişim kazanacak ve hesaba giriş yapabilecekleri 2 hafta süresince kendi eserlerini dünya ile paylaşma şansı yakalayacaklar. Kutlama, 24 yaşındaki Meksikalı tasarımcı Fredy Santiago ile başladı bile...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Photoshop sen nelere kadirsin!

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow