hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Solar Impulse ikinci uçuş için Maskat'tan havalandı

    Solar Impulse ikinci uçuş için Maskattan havalandı
    expand

    Dünya turuna Abu Dhabi'den dün başlayan Solar Impulse 2, bu sabah Maskat'tan ikinci uçuş için havalandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Güneş enerjisi ile uçan 72 metre kanat açıklığına sahip dev uçağın, 16 saat sonra Hindistan'da Ahmedabad kentine ulaşması planlanıyor.

    Türkiye saati ile 04.35'te kalkan uçakta pilot olarak Bertrand Piccard görev yapıyor. İlk uçuşu ise Andre Borschberg gerçekleştirmişti. Borschberg'in eşi Türk. Yasemin Borschberg, projede de görev alıyor.

    Saatte 70 kilometre hıza ulaşabilen ve güneş enerjisi kullanan uçak, ikinci uçuşunda 1465 kilometrelik yolu kat edecek. Ekibin rüzgar hesaplamalarına göre Solar Impulse 2, 16 saat uçtuktan sonra Hindistan'da Ahmedabad kentine ulaşacak.

    Karma bulut ihtiyaca dönüştü

    TOPLAM 500 SAAT UÇACAK

    32 bin kilometrelik turda, 12 noktaya iniş kalkış gerçekleştirilecek. Yaklaşık 5 ay sürecek uçuş ilk kalkış yeri olan Abu Dhabi'de tamamlanacak. 72 metre kanat açıklığına sahip Solar Impulse'ın kanatları üzerinde 17 bin adet güneş enerjisi toplayan hücre bulunuyor. Bataryalarına gündüz topladığı güneş enerjisinden oluşturulan elektriği depolayan uçak gece de uçabiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Proje, tamamen sponsorların desteği ile hayata geçti. Solar Impulse 2'nin Türkiye sponsorluğunu ise Brisa yapıyor. Toplam 150 milyon dolarlık dünya turu projesinde bir çok teknoloji ilk defa kullanılıyor. Havacılığın geleceğini şekillendirecek uçaktaki uygulanacak teknolojilerin 20 yıl içinde yolcu uçaklarında da kullanılması planlanıyor.

    Minecraft nedir ve nasıl oynanır?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow