hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    YouTube'dan video izleyip yemek yapmasını öğrenen robot!

    YouTubedan video izleyip yemek yapmasını öğrenen robot
    expand

    Yapay zeka alanındaki ilerlemelere her geçen bir gün yenisi ekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Makinelerin insan aktivitelerini izleyerek yeni beceriler öğrenmesi ise tahmin edebileceğiniz gibi bu alanda oldukça önemli bir eşik. Bu eşiği aşmaya yönelik bir haber de Amerikalı ve Avustralyalı bir grup araştırmacıdan geldi.

    Webrazzi'nin haberine göre akademisyenlerin yayınladığı araştırma sonuçları, robotlarına YouTube’dan videolar izleyerek yemek pişirmeyi öğrenmelerini sağlayan algoritmalar geliştirdiklerini gösteriyor.

    University of Maryland Institute for Advanced Computer Studies ve Avustralya’dan araştırma merkezi NICTA’dan ortaklaşa yürütülen araştırmada yapay zekayı eğitmek için derin öğrenme yöntemleri kullanılmış. Robotlar için seçilen aktivitenin yemek pişirme olmasında becerinin çok farklı hareket kabiliyetleri gerektirmesinin etkili olduğu belirtiliyor. Zira robotların hareketleri ayırt edebilmesi için araç gereçleri de tanıması gerekiyor.

    Mercedes çılgın bir şey yaptı!

    Robotlara YouTube’dan seçilen 88 farklı yemek pişirme videosu izletildiği görevdeki bir diğer zorluksa, videolarda farklılık gösteren ortamlar ve arka plan renkleri gibi değişkenlerin olduğu notlar arasında. Araştırmacılar, bu tip değişkenlerin varlığında, robotların geleneksel yöntemlerle eğitilmesinin mümkün olmadığını söylüyorlar. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'de kilitsiz, SIM kartsız iPhone satışları başladı

    Yeni telefon almadan önce bu tarihlere dikkat!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow