hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demirtaş: "İki maymunu oynuyorlar desem..."

    Demirtaş: İki maymunu oynuyorlar desem...
    expand

    Çözüm sürecine ilişkin cumhurbaşkanı ile hükümet arasında yaşanan fikir ayrılığına HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan tepki geldi. Demirtaş, Cumhurbaşkanı'nın sözlerine atıfta bulunarak, "iki maymunu oynuyorlar desem, onlar için yanlış olmaz" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Katıldığı canlı yayında soruları yanıtlayan Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sürece ilişkin eleştirilerine yanıt verdi. "sürecin rantını yemeye alışmış. Şimdi de "PKK'ye silah bıraktırıyoruz" ile seçmenin karşısına çıkmaya hazırlanıyor" dedi.

    Erdoğan-Arınç tartışmasını da yorumlayan Demirtaş, "biz AKP'ye güvenmiyoruz derken tam da bunu kast ediyorduk. İyice ortaya çıktı ki hükümet süreçten sadece silahsızlanmayı anlıyor. Bugün hükümet sözcüsü, hükümet'in izleme heyeti konusundaki tutumunun arkasında olduğunu deklare etti. Kimi muhatap alacağız?. 'iki maymunu oynuyorlar' desem yanlış olmaz. Hükümet izleme heyetini oluşturursa görüşmeler devam eder. Biz 'çözüm krizinin' olmaması için çaba harcarız. Ama AKP'nin krizi kendi aralarındaki sorundur. Çözmezlerse de türkiye için belki de hayırlı olur" diye konuştu.

    HDP lideri, Abdullah Öcalan'ın nevruz mektubundaki silah bırakma çağrısına ilişkin bölümün değiştirildiği iddialarını yalarlarken, "mesajda 15 nisan tarihi olsaydı, okunurdu" açıklamasında bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HDP'den yeni bir ittifak geldi

    Erdoğan'ın "parlamenter sistem, bekleme odasında" sözüne suç duyurusu

    KCK yöneticisi: "Anayasa değişirse PKK silahsızlanmayı gündemine alır"

    İşte Nevruz'un kadınları!

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow