hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İspanyol polisi: Avrupa'dan 100 bin kişi cihada gitmiş olabilir

    İspanyol polisi: Avrupadan 100 bin kişi cihada gitmiş olabilir
    expand

    Charlie Hebdo katliamı sonrasında yeniden gündeme gelen Avrupa'dan "cihat" için Irak ve Suriye'ye gidenlerin sayısı konusunda İspanyol polisi daha önceki tüm tahminlerin üstünde bir sayı açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İspanya polisi, Avrupa ülkelerinden 30 bin ila 100 bin dolayında kişinin savaşmak için Suriye ve Irak'a gittiğini ileri sürdü.

    İstihbarat servisleri bugüne kadar, Avrupa ülkelerinden 3 bini ila 4 bin arasında kişinin Irak ve Suriye'ye savaşmak için gittiklerini ileri sürüyorlardı. Ancak İspanyol polisi, bu rakamın 30 bin ila 100 bin civarında olduğunu ileri sürdü.

    El Pais gazetesinde yer alan habere göre, Irak ve Suriye'de savaşan kişilerin Avrupa'ya geri dönmek için genellikle kaçakçılardan yardım alıyorlar. Önce İspanya'ya gelen Irak ve Suriye'de savaşanlar daha sonra çeşitli yollarla Avrupa'ya dağılıyorlar. Gittikleri savaş bölgelerinde silah ve bomba eğitimi alan bu kişilerin bir kısmı ise sahte belgelerle mülteci gibi Avrupa'ya geliyor. Kaçakçılar getirdikleri kişilerden 6 ila 10 bin Euro alıyor. Haberde ayrıca geçen yıl kasım ayında Madrid'de, İspanya'ya kaçak yollarla insan getiren Türkiye bağlantılı bir şebekeye operasyon yapıldığı da belirtiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow