hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    13 yaşındaki kız dehşeti yaşıyor!

    13 yaşındaki kız dehşeti yaşıyor
    expand

    Güney Amerika'da yaşayan ve adı gizli tutulan bu küçük kız ölümle pençeleşiyor. Sebebi ise bir yılan tarafından ısırıldıktan sonra hastaneye götürülmek yerine "kocakarı ilaçları"yla tedavi edilmek istenmesi...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nekroz (Necrosis) olarak bilinen sendroma karşı hayatta kalma mücadelesi veren kızın dramı, Instagram'da juventudmedica isimli hesap tarafından paylaşılan fotoğraf ile birlikte tüm dünyaya duyuruldu.

    Yaklaşık bir ay boyunca profesyonal bir medikal yardım görmediği açıklanan talihsiz kız bacağını kaybedecek. Ancak bu bile kızın hayatını kurtarmak için yeterli olmayabilir. Genç kızın 1 ay beklendikten sonra getirildiği Venezuela'nın başkenti Caracas'ta tedavi gördüğü hastanenin yetkilileri gelecek adına karamsar konuşuyor. Hem Venezuelalı hem de fotoğrafı gören diğer doktorların görüşü kızın yılan zehirinden hayatını kaybetme olasılığının yüksek olması. 

    Nekroz nedir?

    Nekroz, (doku ölümü olarak da bilinir) bir veya daha fazla sayıda hücrenin, dokunun ya da organın geri dönüşemez şekilde hasar görmesi sonucu oluşan patolojik ölümdür. Örneğin bir yanık durumunda aşırı ısıya maruz kalan vücut parçası nekroza uğrayıp cansız doku haline gelebilir. Zehirlenme, yaralanma ve enfeksyon gibi durumlarda nekrozun sebepleri arasındadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Peşmerge konvoyu Kobani'ye yola çıktı!

    Samsung Galaxy telefonlarda gizli menü keşfedildi!

    Dünyanın en ince belli kadını

    Hitler döneminde eğitim: Nazi yaşken eğitilir!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow