hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    17 Kasım örgütü liderlerinden Hristodulos Ksiros yakalandı

    17 Kasım örgütü liderlerinden Hristodulos Ksiros yakalandı
    expand

    1990'larda düzenlenen ve aralarında 2 Türk diplomatın da olduğu çok sayıda suikastin sorumlusu, "17 Kasım" terör örgütünün tetikçilerinden Hristodulos Kisiros Yunanistan'da yakalandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yunanistan’da,  geçen yıl ocak ayında firar eden “17 Kasım Örgütü”nün liderlerinden, altı kez müebbet hapse mahkûm 57 yaşındaki Hristodulos Ksiros, başkent Atina’ya 40 kilometre mesafedeki Anaviso sahil kasabasında polisiye filmlerini anımsatan bir operasyonla yakalandı. Gizlendiği kiralık lüks villanın yakınında bisikletle dolaşan Ksiros’un yanından hızla geçen motosikletli sivil bir polis birkaç metre ileride kasten düştü. Kendisine kurulan tuzaktan habersiz Ksiros, yardım için bisikletten inince pusuda bekleyen polisler militanı etkisiz hale getirdi. Hürriyet’ten Yorgo Kirbaki’nin haberine göre, firarda saçını uzatarak siyahtan sarıya boyayan, top sakal bırakan, hayli kilo kaybeden Ksiros’un gizlendiği evde yapılan aramada 9 Kalaşnikof tüfek, 3 tabanca, 2 el bombası , RPG fırlatıcıları, 3 adet roket, büyük bir kutu dolusu patlayıcı madde, bir varil içinde 100 kilogram kadar patlayıcı madde, çok sayıda mermi ile Yunan-Arnavutluk sınırını gösteren haritalar ele geçirildi. Ksiros Aralık 2014’te Pire’deki Koridalos cezaevinden dokuz günlük Noel izni alarak sırra kadem basmıştı. Yakalanması için 1 milyon Euro ödül konmuştu.

    33 eylemden sorumlu

    1991 yılında Atina’daki Türk Basın Ataşesi Yardımcısı Çetin Görgü ile 1994’te Büyükelçilik Müşteşarı Ömer Haluk Sipahioğlu’nun bulunduğu 23 cinayet işleyen, ayrıca çok sayıda bombalı saldırı da düzenleyen “17 Kasım” örgütünün baş tetikçilerinden olan Ksiros, 33 terör eyleminden altı kez müebbet hapse mahkûm edilmişti. Örgütün Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği görevlilerine yönelik saldırılarında, Büyükelçilik Müsteşarı Deniz Bölükbaşı, İdari Ateşe Nilgün Keçeci ve şoför Adil Yıldırım da yaralanmıştı. Ksiros, gazete sahibi Nikos Momferatos, sanayici Dimitris Angelopulos, ABD’li Deniz Ataşesi William Nordin cinayetlerinde rol oynamıştı.

    Erdoğan'dan Demirtaş'a taziye telefonu

    Şamil Tayyar'dan sitemli mesaj

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow