hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Gülen'in iade sorusuna yanıt vermedi

    ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Gülenin iade sorusuna yanıt vermedi
    expand

    ABD, Türk hükümetinin, hakkında tutuklama kararı çıkarılan, Gülen Cemaati'nin lideri Fethullah Gülen'in iadesini isteyip istemediğine yönelik soruyu yanıtlamadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, başkent Washington'da düzenlediği basın toplantısında, Amerikalı bir gazetecinin, "Türk mahkemesi, taraftarları hükümeti devirmeye çalışmakla suçlanan Fethullah Gülen için tutuklama kararı çıkardı. Türk hükümeti iade istedi mi? İstedilerse, ABD Fethullah Gülen'i iade eder mi" sorusuna karşılık, bu tür soruları ilke olarak yanıtlamadıklarını söyledi.

    Psaki, "Haberleri gördük. Politikamız gereği, Dışişleri Bakanlığı, iade taleplerine ilişkin yorum yapmaz, iade talebi yapıldığını onaylamaz ya da iade talebi yapılmış olduğunu inkar etmez. Ayrıntıları Türk hükümetine sormalısınız" dedi.

    Psaki, aynı gazetecinin "Türk hükümetinin ya da mahkemelerinin, hukuksal sistemi muhalifleri ve karşı fikirde olanları bastırmak için kullanıyor mu" sorusunu ise, "Genel olarak konuşursak, bu konulara ilişkin kaygılarımızı daha önce dile getirmiştik. Bu özel konu için, daha önce söylediklerimizden başka bir şey yok" diye yanıtladı.

    Gülen için yakalama kararı çıkarıldı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow