hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD, IŞİD'e yardım ettiği iddiasını yalanladı

    ABD, IŞİDe yardım ettiği iddiasını yalanladı
    expand

    ABD'ye ait savaş uçaklarından, Irak'taki IŞİD militanlarına havadan silah yardımı yapıldığı iddialarının doğru olmadığı bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, ABD savaş uçaklarından Salahaddin'e bağlı Beled ilçesinin El-Hadira bölgesinde IŞİD militanlarına askeri yardım atıldığına yönelik basında çıkan haberlerin yanlış olduğu belirtildi.

    ABD'ye IŞİD'e yardım suçlaması

    "ABD tarafından ne Beled ilçesi ne de başka bir yere herhangi madde atıldı" ifadesi kullanılan açıklamada, basında çıkan bu tür haberlerin gerçeği yansıtmadığı ve yanlış olduğu kaydedildi.

    Açıklamada ayrıca, "ABD, şiddet kullanan radikallere karşı Irak hükümetinin ve halkının yanında olmaya devam edecek ve tek bir Irak'ın ilerlemesini destekleyecek" değerlendirmesinde bulundu.

    "IŞİD, Irak uçağını düşürdü" iddiası

    ABD'ye ait helikopterlerden, Irak'ın Salahaddin kentinde IŞİD militanlarına havadan silah ve mühimmat paketleri atıldığı öne sürümüştü.

    Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı da iddiaları kısmen doğrulayarak, "IŞİD'in kontrolündeki bölgeye yanlışlıkla düşen bazı silah ve tıbbi malzemelerin vurularak imha edildiğini" açıklamıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlker Başbuğ adliyede

    Camide tecavüz iddiası

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow