ABD, IŞİD'e yardım ettiği iddiasını yalanladı

ABD'ye ait savaş uçaklarından, Irak'taki IŞİD militanlarına havadan silah yardımı yapıldığı iddialarının doğru olmadığı bildirildi.
ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, ABD savaş uçaklarından Salahaddin'e bağlı Beled ilçesinin El-Hadira bölgesinde IŞİD militanlarına askeri yardım atıldığına yönelik basında çıkan haberlerin yanlış olduğu belirtildi.
ABD'ye IŞİD'e yardım suçlaması
"ABD tarafından ne Beled ilçesi ne de başka bir yere herhangi madde atıldı" ifadesi kullanılan açıklamada, basında çıkan bu tür haberlerin gerçeği yansıtmadığı ve yanlış olduğu kaydedildi.
Açıklamada ayrıca, "ABD, şiddet kullanan radikallere karşı Irak hükümetinin ve halkının yanında olmaya devam edecek ve tek bir Irak'ın ilerlemesini destekleyecek" değerlendirmesinde bulundu.
"IŞİD, Irak uçağını düşürdü" iddiası
ABD'ye ait helikopterlerden, Irak'ın Salahaddin kentinde IŞİD militanlarına havadan silah ve mühimmat paketleri atıldığı öne sürümüştü.
Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı da iddiaları kısmen doğrulayarak, "IŞİD'in kontrolündeki bölgeye yanlışlıkla düşen bazı silah ve tıbbi malzemelerin vurularak imha edildiğini" açıklamıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi
İsrail yanıyor! "Ülke tarihinin en büyük yangını"
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?