hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD jetleri IŞİD'e karşı Körfez'den havalandı

    ABD jetleri IŞİDe karşı Körfezden havalandı
    expand

    Irak'taki IŞİD ilerleyişine Amerika'dan ilk hamle geldi. USS George H. W. Bush'tan kalan ABD jetleri Irak üzerinde izleme uçuşu yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Irak'ta ilerleyişini sürdüren IŞİD'e karşı ABD ne yapacak? Irak hükümetinin hava saldırısı talebini ilettiği ABD'den ilk hamle geldi. Amerikan jetleri Körfez'e gönderdiği savaş gemilerinden Irak üzerindeki ilk uçuşlarını gerçekleştirdi.

    Irak ABD'den yardım istedi

    Körfez'e kaydırılan USS George H. W. Bush'tan yapıldı ilk uçuşlar. F-18'ler izleme faaliyeti için havalandı. Ancak bu uçaklar genelde bilgi toplama amaçlı değil, saldırı amaçlı kullanılıyor. ABD'li bir yetkili, rutin uçuşlarda bile bu tür uçakların kullanılmasının IŞİD'e karşı verilecek mesaj için gerekli olduğunu savunuyor.

    USS George H. W. Bush'a Körfez'de üç ABD savaş gemisi daha eşlik ediyor. Bunlardan biri güdümlü füze destroyeri USS Truxtun. Diğeri güdümlü füze kruvazörü USS Phillippine Sea. Körfez'deki dördüncü amerikan savaş gemisi ise USS Mesa Verde.

    Bu gemi 500 ABD askerini taşıyor. Görevleri gerektiğinde Irak'taki Amerikan vatandaşlarını korumak. Pazartesi günü USS Mesa Verde'in Körfez'e varmasıyla Körfezdeki Amerikan gemileri dörde yükseldi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow