hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD Kongresi'nden Kerry'ye Fethullah Gülen mektubu

    ABD Kongresinden Kerryye Fethullah Gülen mektubu
    expand

    ABD Kongresi'nin 88 üyesi, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'ye Türkiye'de basın özgürlüğünün durumunu eleştiren bir mektup gönderdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mektupta Kongre üyeleri, "Türkiye'de son dönemde Türk medyası mensuplarına yönelik gözaltılardan derin kaygı duymaktayız. Güçlü bir demokrasi, gelişmek için hem hoşgörü hem şeffaflık gerektirir, ancak Türk hükümetinin, hükümete karşı sesleri korkutma, gözaltına alma ve baskı altına alma kararı, Türkiye'nin önem verdiğini iddia ettiği demokratik ilkelere bir tehdittir" ifadesine yer verdi.

    İstanbul merkezli "paralel yapı" soruşturması kapsamında Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın gözaltına alınmasına değinilen mektupta Kongre üyeleri, gözaltına alınan basın ve medya şahıslarının sayısının 29'a yükseldiğini iddia etti ve bu medya mensuplarının Fethullah Gülen'le bağlantılarına dikkat çekti.

    Çavuşoğlu: Gülen'le ilgili kırmızı bülten yayımlanacak

    Kongre üyeleri mektupta Bakan Kerry'ye, "Bu davalara barışçıl ve uygun bir çözümü teşvik etmek için sizden Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan ve hükümetine ulaşmanızı güçlü biçimde istiyoruz" çağrısında bulundu.

    Mektupta, "ABD'nin Ortadoğu'daki stratejik bir müttefiki ve NATO'nun kilit üyesi olarak Türk hükümetinin bu korkutma çizgisini terkettiğini ve özgür basın ile muhalif seslere hoşgörüyü kucakladığını görmeyi arzuluyoruz" ifadesi kullanıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow