hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD polisi St. Louis'de bir siyah genci daha vurdu

    ABD polisi St. Louisde bir siyah genci daha vurdu
    expand

    ABD'nin Missouri eyaletine bağlı Ferguson mahallesinde siyah bir gencin polis tarafından vurularak öldürülmesiyle başlayan olaylar devam ederken, ikinci bir siyah genç daha polis tarafından vurularak öldürüldü. Olay, Ferguson'a 6 kilometre uzaklıkta meydana geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Polis, Ferguson'a sadece yedi kilometre uzaklıktaki St Louis'de, elinde bıçak bulunan siyahi bir gencin bir dükkanı soymaya çalışırken vurulduğunu açıkladı.

    23 yaşındaki gencin dükkandan zorla iki enerji içeceği aldıktan sonra dışarı çıktığı ve tekrar dönerek bir pasta almak istediği sırada polis tarafından yakın mesafeden vurulduğu bildirildi.

    Siyahi genç Michael Brown'ın vurulduğu anda çevredeki bir apartmanda bulunan bir kadın tarafından çekilen görüntüler olayı soruşturan FBI tarafından incelemeye alındı.

    Öte yandan, ABD Başkanı Barack Obama'nın Ferguson'da basın özgürlüğü konusunda hassas olunması gerektiğini açıklamasından hemen sonra, dün bir gazeteci daha tutuklandı.

    Ferguson'da polis, gazetecileri olayların meydana geldiği yerlerden uzak tutmaya çalışıyor ve gazetecilerin kendilerine gösterilen yerlerden ayrılmaları halinde zora başvuruyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD polisi Ferguson'da 90 yaşındaki soykırım kurbanını da gözaltına aldı

    ABD'de isyan dinmiyor

    Ferguson'da sular durulmuyor

    Ferguson isyanında ABD'nin ırkçı örgütü Ku Klux Klan da sahnede

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow