hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "ABD Rusya'da rejimi değiştirmeyi hedefliyor"

    ABD Rusyada rejimi değiştirmeyi hedefliyor
    expand

    Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD'nin kendilerine yönelik yaptırımlarla ülkesinde rejimi değiştirmeyi hedeflediğini iddia etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı olan Duma'da milletvekillerine hitap eden Ryabkov, "Rusya'da sosyal ve ekonomik sıkıntılar yaratarak gücün el değiştirmesini istiyorlar" dedi.
    Ryabkov, Batı ile ilişkilerin normalleşmesinin de yıllar alabileceğini  söyledi.

    ABD ve Avrupa Birliği Rusya'nın finans, savunma sanayii ve enerji gibi stratejik öneme sahip sektörlerine bir dizi yaptırım uyguluyor. Gerekçe ise Rusya'nın Ukrayna'daki krize müdahale ederek ülkenin doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıları desteklediği iddiası.
    Rusya bu iddiaları reddetmeye devam ediyor ve Ukrayna'da asıl uluslararası hukuku ihlâl edenin Batılı ülkeler olduğunu savunuyor.

    Gerilim artıyor

    Ryabkov'un sözleri son dönemde Washington ve Moskova arasında tonu giderek sertleşen karşılıklı açıklamaların sonuncusu oldu.
    ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Kasım ayı sonunda Ukrayna'nın başkenti Kiev'i ziyareti sırasında "Rusya'nın davranışları varolan tüm uluslararası hukuk prensiplerini ihlâl ediyor" demişti.
    Rusya'nın yanıtı ise Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan gelmişti.
    Lavrov, "Batı Ukrayna'da her tür yöntemi kullanıyor. Ekonomik baskı, istihbarat ağı oluşturmak, aracı devletler kullanmak. Bunun adı savaş değil de ne?" diye sormuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'ye Mısır ve Rusya'dan "insan hakları" uyarısı

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow