hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD Savunma Bakanı Hagel "Suriye stratejisinde değişikliği" yalanladı

    ABD Savunma Bakanı Hagel Suriye stratejisinde değişikliği yalanladı
    expand

    ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel ve Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesi'nde, IŞİD ile ilgili gerçekleştirilen oturuma katıldı. Hagel, CNN'in üst düzey yetkililere dayandırarak Obama'nın Suriye stratejisini değiştirdiği yönündeki iddialarını yalanladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suriye'de yaşananlara Esad'ın yönetim şeklinin sebep olduğunu belirten Hagel, buna rağmen Esad'ın üstesinden gelinmesinin IŞİD'i yok etmeye yetmeyeceğini ifade etti.

    "Obama, Suriye stratejisini değiştiriyor" iddiası

    Hagel, "Esad tabii ki denklemin parçası ancak Suriye'nin doğusunda, Irak'ın batı ve kuzeyinde IŞİD'in kontrol ettiği yerlere bakarsanız eğer bugün Esad'ı değiştirseniz dahi bu tüm dinamikleri hızlı bir şekilde değiştirmez" şeklinde konuştu.

    ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey de Irak'ın, IŞİD'in kontrolünde olan bölgeleri geri alabilmesi için 80 bin yetenekli askere ihtiyacı olduğunu söyledi.

    Geçmişte gerekmesi halinde Başkan Obama'ya kara birliklerinin kullanılmasını tavsiye edebileceğini ifade eden Dempsey, "Şu anda Musul ve sınır boyundaki güçlerin, ABD kuvvetlerinin yanlarında olmasına ihtiyaç duyacaklarını tahmin etmiyorum. Ama bunu kesinlikle gözden geçiriyoruz" şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IŞİD ve El Kaide ortak hareket kararı aldı!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow