hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD Türkiye'den ilk kez vurdu!

    ABD Türkiyeden ilk kez vurdu
    expand

    CNN International'a konuşan ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri, ABD uçaklarının Türkiye'nin güneyinden kalkarak ilk kez Suriye'deki hedefleri vurduğunu açıkladı. Daha sonra Pentagon'dan yapılan açıklamada ise; "İncirlik'ten kalkan ABD'ye ait insansız hava uçağı Suriye'deki ilk saldırısını gerçekleştirdi" ifadeleri kullanıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye ve ABD arasında geçen hafta mutabakata varılmıştı. İlk hava saldırısı gerçekleşti. Türkiye'nin güneyindeki üsten havalanan ABD uçakları, Suriye'nin kuzeyine ilk saldırıyı yaptı.

    CNN International'a konuşan iki Amerikan Savunma Bakanlığı yetkilisi saldırıyı açıkladı ancak detayları paylaşmadı. ABD'li yetkili üssün adını vermedi, "Türkiye'nin güneyindeki üs" ifadesini kullandı. 

    Bunun, Adana'daki İncirlik Üssü'nü işaret edip etmediği henüz kesinlik kazanmadı.

    Saldırının nasıl gerçekleştirildiği de belirsizliğini koruyan bir diğer konu.

    ABD'li yetkili "ölümcül hava saldırısı" tabirini kullandı. Saldırının insansız hava aracı mı yoksa savaş uçağıyla mı yapıldığı da henüz belli değil.

    DHA: "İNCİRLİK'TEN KALKAN PREDATOR İLK ATIŞINI YAPTI"

    İncirlik'ten ilk kez pazar günü bomba yüklü olarak kalkan ancak bomba bırakmadan dönen predator, bugün Suriye'de ilk atışını yaptı.

    IŞİD'e karşı koalisyon ülkelerinin Türkiye'deki üsleri de kullanmasıyla ilgili anlaşmanın ardından, bugünkü gelişmeyle ilgili olarak yapılan açıklamalara göre İncirlik'ten kalkan uçaklar ilk kez bu çerçevede görev yaptı. İncirlik hava üssünde bugün saat 15.00'a kadar fazla bir hareketlilik gözlenmemekle birlikte 15.30'dan itibaren uçakların kalkışı izlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu arada ABD ile varılan anlaşma çerçevesinde Almanya'daki ABD Hava Kuvvetlerine ait 480'inci Filo uçaklarının da her an İncirlik Hava Üssü'ne gelebileceği belirtiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow