ABD'den Musul Barajı operasyonu

ABD, IŞİD'in 8 Ağustos'ta kontrolünü ele geçirdiği Musul Barajı'nı geri alabilmek için hava operasyonu başlattı. Operasyona karadan Irak kara birlikleri ile peşmerge de destek veriyor.
ABD’nin, IŞİD tarafından ele geçirilen ve Irak’ın en büyük barajı olma özelliğine sahip Musul Barajı’nı örgütün elinden almak için operasyon düzenlediği bildirildi. ABD savaş uçakları dün akşam barajın çevresini bombalamaya başladı.
Bedellinin yaş sınırı ve ücreti ne olacak?
Görgü tanığı bir Peşmerge, dün akşam ABD tarafından gerçekleştirilen saldırıların, operasyonun başlangıcından bu yana en kuvvetlisi olduğunu ifade etti. Rudaw muhabiri Hevidar Ahmed ise Musul yakınlarında bulunan IŞİD’in kullandığı bir benzin istasyonunun ABD tarafından hedef alındığını belirtti. Saldırı sonucu IŞİD’in araçları imha edilirken, birçok örgüt üyesinin bulundukları yerlerden kaçtığı kaydedildi.
32 kilometreden daha geniş bir alanı kapsayan bombardımanın devam edeceği ve Peşmerge’nin de barajı almak için karadan saldırı düzenleyeceği bilgiler arasında.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İran füzelerinin vurduğu İsrail'den görüntüler
Endonezya'da alarm! Lewotobi Laki-Laki Yanardağı patladı: Uçak seferleri iptal
Trump'ın adımı sonrası akıllardaki soru: ABD, İran’ı vuracak mı? Abdulkadir Selvi yazdı
"İran’da rejim değişikliği" söylemleri... İddia: Trump ikna olmadı ama 'ani hamle' seçeneği masada
İran’da Mossad ajanı avı! Vatandaşlara ‘ihbar’ çağrısı: Gece güneş gözlüğü takanlar, kapalı perdeler…