hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'den "tampon bölge"ye hayır!

    ABDden tampon bölgeye hayır
    expand

    Batı tarafından desteklenen Suriyeli muhalifler ile Türkiye'nin, uçuşa yasak bölge oluşturulması için yaptığı talepler Obama yönetimi tarafından reddedilecek. Sığınmacılar için güvenli bölge oluşturulması taleplerinin Obama yönetimi tarafından reddedilmesinin Türkiye ve Suriyeli "ılımlı" muhalifleri kızdırması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiliz The Telegraph gazetesi, konuyla ilgili açıklamanın bu hafta sonu ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden tarafından Ortadoğu gezisi sırasında yapılacağını haber verdi.

    Fransa da uçuşa yasak bölge fikrini destekliyor.

    Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün Halep'in rejim güçlerinin eline geçmesi halinde iki ya da üç milyon sığınmacının daha Türkiye'ye doğru yola çıkabileceğini söyledi.

    Ancak The Telegraph'ın haberine göre Obama yönetiminin üst düzey yetkilileri verdikleri bir brifingde bu konuyla ilgili politikalarının değişmediğini söylediler.

    Bir yetkili, "Bildiğiniz gibi, Türk hükümeti uzun bir zamandan beri uçuşa yasak bölge fikrini ortaya atıyor ve bu yeni bir fikir değil. Biz bölgede güvenliğin en iyi şekilde nasıl arttırılacağı konusunda, Türkiye-Suriye sınırında IŞİD ile savaşmak da dahil olmak üzere, Türkiye ile konuşmaya devam ediyoruz. Ancak şu anda bir uçuşa yasak bölge ya da bir tampon bölge fikrini dikkate almıyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IŞİD Beyci rafinerisinden atıldı!

    Washington'un Başkan Obama tarafından Eylül ayında açıklanan Suriye stratejisini yeniden gözden geçirdiği tahmin ediliyor.

    Aynı zamanda IŞİD tarafından başı kesilerek öldürülen üçüncü Amerikan vatandaşı Peter Kassig'in katledilmesinin ardından rehineler konusundaki politikasını da yeniden gözden geçiriyor.

    Obama önceliği IŞİD'e karşı mücadeleye veriyor ve ancak IŞİD ile gerektiği gibi mücadele edildikten sonra "ılımlı" muhaliflere destek vermeyi düşünüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow