hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'li ve Iraklı general Musul için buluştu

    ABDli ve Iraklı general Musul için buluştu
    expand

    Irak Genelkurmay Başkanı Babekr Zebari ile Birleşik Ortak Görev Gücü-Doğal Kararlılık Operasyonları (CJTF-OIR) Komutanı Korgeneral James Terry, Musul'un IŞİD'den kurtarılmasını görüşmek için biraraya geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Irak Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ikilinin, IŞİD'in kontrolündeki Musul'un kurtarılması için oluşturulan özel birliklere ilişkin hazırlıkları görüştüğü belirtildi.

    Açıklamada, görüşmede IŞİD'e karşı yürütülen operasyonların yanı sıra Musul'un kurtarılması için oluşturulan özel birlik mensuplarının farklı silah ve araç-gereci kullanabilen Amerikan eğitim ekibinin nezaretinde silahlandırılmaları, donatılmaları ve eğitilmeleri gibi hazırlıklarının tamamlanması konularının ele alındığı kaydedildi.

    Zebari'nin, IŞİD'e karşı mücadelede uluslararası koalisyonun gösterdiği çabayı ve iki taraf arasında Irak ordusunun savaş gücünün geliştirilmesini hedefleyen tüm alanlardaki koordinasyonu ve işbirliğini takdir ettiği bildirildi.

    Ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de IŞİD'in kontrolündeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, geçen yıl haziranda IŞİD'in kontrolüne geçen Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'un dışarıyla bağlantısı kesilirken, terör örgütü halk üzerindeki baskıları artıyor. Elektrik ve temiz içme suyunun yetersiz olduğu kentte, gıda sıkıntısı da sürüyor. Birçok ürün karaborsadan iki üç katı fiyatına satılıyor. Musul halkı, doktor yetersizliği, tıbbi araç ve ilaç sıkıntısı nedeniyle sağlık hizmeti de alamıyor.

    Fransız polisi otobanda saldırganların peşinde

    Hakan Fidan: "Saldırı riski arttı, herkes tetikte olmalı"

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow