hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Almanya'da Türk vatandaşı saldırıya uğradı

    Almanyada Türk vatandaşı saldırıya uğradı
    expand

    Almanya'da, Mannheim İslam Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Bektaş Çezik kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Almanya'nın Mannheim kentinde yaşayan Bektaş Çezik (45), Pazar günü saat 23.00 civarlarında Sekenheim'da ikamet ettiği evine yakın bir sokakta arabasını park ettiği esnada, kimliği belirsiz 3 kişinin saldırısına uğradı.

    Sırtından ve ayağından yaralanan Çezik, olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

    Konuya ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Çezik, saldırının ardından polisten yardım istediğini ve polisin olay yerine çabuk geldiğini, ancak faillerin henüz bulunamadığını söyledi.

    Saldırganların kendisine Selefi gruplara üye olduğu düşüncesiyle saldırmış olabileceğine işaret eden Çezik, saldırganların kaçarken Selefistler'e hakaret ettiğini dile getirdi.

    Mannheim'da bir çok cami derneğinde faaliyet gösterdiğini ifade eden Çezik, Paris'teki olayları kınayan eylemlerde yer aldığını ve Selefist gruplarla hiç bir ilgisinin olmadığını vurguladı.

    Çezik, bu olay öncesinde de ırkçı tacizlerine uğradığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Bunun muhakkak bir ırkçı saldırı olduğunu düşünüyorum" diyen Çezik, şunları kaydetti: "Paris'te yaşanan olaylar ve Müslümanlar'ın içinde yanlış yapan fanatik gruplardan dolayı halk biraz tedirgin ve sıkıntılı. Bu yüzden bir çoğu da Müslümanlar'a negatif bakıyor. Ancak özellikle Mannheim'da ırkçı saldırılar çok azaldı hatta tamamen bitti diyebiliriz. Mannheim birlikte yaşam için örnek bir şehir. Bu olayın Mannheim'da yaşayan insanların yaşantısına gölge düşürmesini kesinlikle istemiyorum."

    Çezik ayrıca, polisin büyük bir özveriyle olayı araştırdığını ve sağlık durumunun iyi olduğunu sözlerine ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow