hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Almanyada yılın en kötü kelimesi Lügenpresse oldu

    Almanyada yılın en kötü kelimesi Lügenpresse oldu
    expand

    Almanya'da 2014 yılının en kötü kelimesi "Lügenpresse" yalan(cı) basın oldu. Jüri, ilk olarak I.Dünya Savaşı sırasında Nasyonal Sosyalistler tarafından özgür basını karalamaya yönelik olarak kullanılan, son dönemde ise Pegida tarafından gündeme getirilen "Lügenpresse" sözünü yılın en kötü kelimesi olarak seçti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Almanya'da yılın en kötü kelimesinin seçimi, 1991 yılından bu yana, toplumda dil duyarlılığını arttırmak amacıyla gerçekleştiriliyor. 2014 yılı için önerilen yılın en kötü kelimesi için en çok başvuru "Putin-Versteher" kelimesi için yapılmıştı. 60 başvuru ile ilk sırada olan "Putin-Versteher" , Ukrayna krizinde Putin'i anlayanları ifade etmek için kullanılıyordu. "Batının İslamlaşmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar"ın kısaltması olan Pegida'nın yılın en kötü kelimesi olarak belirlenmesi için ise, jüriye 44 ayrı başvuru gerçekleştirilmişti.

    2014 yılının en kötü kelimesi, 733 farklı kelime için yapılan bin 246 başvuru arasından seçildi.

    2013 yılının en kötü kelimesi olarak, AB üyesi ülkelerden gelen göçmenlere sosyal yardım verilmesi ile ilgili tartışmalar nedeniyle sıkça kullanılmaya başlanan Sosyal turizm "Sozialtourismus" kelimesi seçilmişti. Jüri, 2011 yılında da Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü NSU tarafından 8'i Türk 9 göçmenin öldürülmesi için kullanılan "Dönermorde" dönerci cinayetleri terimini en kötü kelime olarak seçmişti.

    Eşcinsel ilişki teklif edip dolandırıyorlar

    Finlandiya Başkonsolosluğu'nda rehine krizi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow