hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aslan Cecil'i öldüren Amerikalı dişçiye tepki yağıyor

    Aslan Cecili öldüren Amerikalı dişçiye tepki yağıyor
    expand

    Zimbabwe Ulusal Parkı'nın ünlü aslanı Cecil, Amerikalı bir turist tarafından öldürüldü. Dünyaca sevilen aslanın katilinin, iki çocuk babası Amerikalı bir diş hekimi olduğu açıklandı. 15 yıl hapis cezası ile karşı karşıya olan Amerikalı avcı Palmer pişman olduğunu söyledi ancak sosyal medyada tepkilerin çığ gibi büyümesine engel olamadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerika'nın Minesota eyaletinden diş hekimi Walter James Palmer, Zimbabwe'de Ulusal Park'da rehberlere 50 bin dolar ödeyerek parkın dışına çıkardığı aslanı yaylı tüfeği ile öldürdü. CNN İnternational'ın haberine göre Palmer, ünlü aslanı öldürmekten pişman olduğunu dile getirirken sözlerine avın yasal olduğu bilgisi içerisinde hareket ettiğini ekledi.

    "Severek yaptığım bir aktivite"

    Avın sonunda aslanın kimliğini öğrendiğini itiraf eden dişçi, eğer suçlu bulunursa 15 yıl hapis cezası ile karşı karşıya. Bugün mahkeme karşısına çıkacak avcı şöyle konuştu:

    "Yasal sorumluluklarımın farkında olarak severek yaptığım bir işin, bu aslanın canını aldığı için derin bir pişmanlık duyuyorum."

    Öldürüldükten sonra derisi yüzülen ünlü aslan Cecil, Zimbabwe'nin ünlü Hwange National Parkı'nın önemli bir turistik çekim etkeniydi. Henüz Amerika ve Zimbabwe yetkilileri tarafından kendisiyle iletişime geçilmediğini söyleyen Palmer, yetkililere herhangi bir soruşturma konusunda yardımcı olacağını söyledi.

    "Ünlü olduğunu bilmiyordum"

    Sözlerine öldürdüğü aslanın tanınmış olduğunu bilmediğini de ekleyen Palmer, "Yerel halk tarafından sevilen, ünlü ve bir araştırmanın parçası olan bir aslan olduğunu bilmiyorudm. Yerel profesyonel rehberlerimin yasal av bilgisine güvenmiştim" dedi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tüm dünyadan tepki var

    Amerikan hayvan severler başta olmak üzere sosyal medyadan dişçiye çok büyük tepki var. Aynı zamanda Türkiye'den de tepki alan olay Twitter'da "Cecil the Lion" etiketiyle protesto ediliyor. Dişçinin Amerika'daki ofisinin önüne tepki içeren mesajlar ve aslan oyuncakları bırakıldı. 

    Türkiye'den sosyal medyaya yansıyan tepkiler şöyle: 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow