hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Beyaz Dul" öldürüldü iddiası

    Beyaz Dul öldürüldü iddiası
    expand

    Rus haber ajansı Ragnum, 30 yaşındaki "Beyaz Dul" lakaplı İngiliz terörist Samantha Lewthwaite'nin iki hafta önce Ukrayna'da Rus keskin nişancı tarafından öldürüldüğünü iddia etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Haber ajansı, El Şebab terör örgütü üyesi olan Lewthwaite’nin öldürüldüğü sırada Ukraynalı gönüllülerle birlikte savaşmakta olduğunu ve Ukrayna özel kuvvetlerinin onu öldüren Rus tetikçinin başına bir milyon dolar ödül koyduğunu da iddia etti.

    İngiltere Dışişleri Bakanlığı konu ile ilgili ITV’ye yaptıkları açıklamada, “Rus medyasında yer alan Lewthwaite’nin öldürüldüğü yönündeki haberlerden haberdar olduklarını” söylemekle yetindi. İddialara geniş yer veren basın, “Haberin propagandadan ibaret olduğunun tahmin edildiğini” yazdı.

    Geçen ay da Lewthwaite’nin Suriye ’de olduğu ve intihar bombacıları eğittiği iddia edilmişti. İlk kocası Londra’daki 7 Temmuz bombalı saldırılarını gerçekleştiren teröristlerden biri olan 4 çocuk annesi Lewthwaite, Kenya’daki Westgate saldırısında rol oynamakla da suçlandı ve Interpol tarafından kırmızı bültenle aranıyor.

    Fakirler için yapıldı milletvekili, belediye başkanı, işadamı aldı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow