hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beyaz Saray'dan "çözüm sürecine dönün" çağrısı

    Beyaz Saraydan çözüm sürecine dönün çağrısı
    expand

    Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Eric Schultz, Türkiye'de tansiyonun azaltılması ve "barışçıl çözüm sürecine" geri dönülmesi çağrısında bulundu. Schultz ayrıca, "Türkiye stratejik bir NATO müttefiki, yakın bir dost ve IŞİD ile mücadeledeki koalisyonda değerli bir partner" olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Schultz'a, günlük basın toplantısında, ABD ile Türkiye'nin İncirlik üssünün kullanılmasında anlaşmaya varması ve terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar soruldu.

    ABD'den Suriye'de "temiz bölge" ve PYD açıklaması

    Türkiye ve ABD arasında zaten IŞİD ile ortak mücadeleyi daha fazla artırmanın yolları noktasında devam eden istişarelerin bulunduğunu hatırlatan Schultz, "Bildiğiniz üzere Türkiye stratejik bir NATO müttefiki, yakın bir dost ve IŞİD ile mücadeledeki koalisyonda değerli bir partner. Türkiye'nin IŞİD ile mücadelede işbirliğimizi derinleştirme ve artırmaya yönelik taahhüdünden memnuniyet duyuyoruz. Buna eğit-donat programı, istihbarat paylaşımı ve operasyonel koordinasyonlar da dahil" diye konuştu.

    ABD'den flaş PKK açıklaması

    Schultz, bunun bir parçası olarak, Türkiye'nin hava operasyonları kapsamında ABD ve diğer koalisyon üyelerinin insanlı ve insansız hava araçlarının kendi hava üssünde konuşlandırılmasına izin verdiğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PKK'ya yönelik operasyonlarla ilgili bir soru üzerine Schultz, "PKK'nın saldırılarını kınıyoruz. Onlar bir terör örgütü. Türkiye'nin kendini savunma hakkına saygı duyuyoruz" ifadesini kullandı.

    Schultz ayrıca, tansiyonun azaltılması ve "barışçıl çözüm sürecine" geri dönülmesi çağrısında da bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow