hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Biden, Erdoğan'dan özür diledi!

    Biden, Erdoğandan özür diledi
    expand

    ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan özür diledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayarak perşembe akşamı Harvard Üniversitesi’nde yaptığı, IŞİD sorunundan Türkiye’yi de sorumlu tutan açıklamaları nedeniyle özür diledi.

    Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Biden, Harvard Üniversitesi'ndeki konuşmasını tavzih etme amacıyla Erdoğan'la bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

    Biden'ın, Suriye'de IŞİD ve benzeri aşırılık yanlısı gruplara Türkiyeya da diğer müttefikler tarafından silah sağlandığı ya da destekçi olunduğu iması uyandırabilecek ifadelerinden dolayı Erdoğan'dan özür dilediği öğrenildi.

    Biden, ABD olarak IŞİD ve benzeri terör örgütleriyle mücadeledeTürkiye de dahil olmak üzere müttefiklerin yaptıkları katkılara ve fedakarlıklara büyük önem atfettiklerini de belirtti.

    Erdoğan ve Biden'ın, görüşme sırasında, IŞİD ve benzeri terör örgütlerine karşı Türkiye ve ABD'nin birlikte mücadele vermeye ve yakın temastaolmaya devam etmeleri gerektiğini de vurguladıkları kaydedildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Biden'ın iddiası neydi?

    Biden perşembe günü Harvard Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, Suriye'deki durumdan aralarında Türkiye'nin de olduğu müttefikleri sorumlu tutmuş,hatta bu ülkelerin bölgeye para ve silah aktardığını iddia etmişti.

    Biden o konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesine atfta bulunup "Erdoğan bana 'siz haklıydınız' dedi" ifadelerini kullanmıştı.

    Biden'dan "o" sözleri için açıklama geldi...

    Erdoğan: "Biden benim için tarih olur"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow