hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BM'den korkutan uyarı: "Yemen'de felakete tanık olabiliriz"

    BMden korkutan uyarı: Yemende felakete tanık olabiliriz
    expand

    Birleşmiş Milletler'den Yemen'de kıtlık uyarısı geldi. Devam eden iç savaş ve ülkenin limanlarına uygulanan abluka nedeniyle milyonlarca sivilin en temel gıdalara dahi erişemez hale geldiğini belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BM Dünya Gıda Programı Başkanı Ertharin Cousin ülkenin büyük limanlarında devam eden yoğun çatışmalar nedeniyle insani yardımları Yemenlilere ulaştıramadıklarını belirtti.

    Gıda Programı Başkanı, "Eğer Yemen halkının acilen ihtiyaç duyduğu yardımları ulaştıramazsak, eğer ticaretin güvenliğini sağlayamazsak ve eğer ülkeye gönderilen yardımlar acilen artırılmazsa korkarım Yemen'de büyük bir felakete tanık olabiliriz" dedi.

    Kuzey Kore ve Güney Kore sınırında karşılıklı top atışı

    Ahmet Davutoğlu MYK sonrası açıklama yapıyor

    Okulların açılış tarihi değişiyor

    BM'nin insani yardımlardan sorumlu genel sekreter yardımcısı Stephen O'Brien ise Yemen'deki siviller için "içinde bulundukları sefalet akıl almaz boyutlarda" dedi.

    O'Brien, her 5 kişiden 4'ünün insani yardımlara ulaşamadığını, neredeyse 1,5 milyon kişinin evini terk etmek zorunda kaldığını ve kan bankalarının kapandığını aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yemen'de şii husi hareketi ile sürgündeki Cumhurbaşkanı Abdurrabu Mansur Hadi yanlıları çatışıyor. Hadi yanlıları, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun hava saldırılarıyla destekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow