hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BM'den Türkiye'ye insan hakları incelemesi

    BMden Türkiyeye insan hakları incelemesi
    expand

    Türkiye'nin insan hakları alanındaki durumunun, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi bünyesindeki Evrensel Periyodik İnceleme Mekanizması (EPİM) bünyesinde yarın Cenevre'de inceleneceği bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, inceleme sırasında Türkiye'nin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç başkanlığında bir heyetle temsil edileceği kaydedildi. Heyette Dışişleri Bakanlığı'nın yanı sıra Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden de temsilcilerin yer alacağı belirtildi.

    Cenevre'de yapılacak incelemede, 2010'daki birinci turdan bu yana Türkiye'nin insan hakları alanında gelişen durumuna ilişkin raporun esas teşkil edeceği ifade edildi. 24 Ekim 2014'de İnsan Hakları Konseyi'ne sunulan raporun, Dışişleri Bakanlığı'nın eşgüdümünde ilgili kurumların ve sivil toplum örgütlerinin görüşleri alınarak hazırlandığı vurgulandı.

    Açıklamada, ayrıca Türkiye'nin EPİM'e ve BM İnsan Hakları Konseyi'nin çalışmalarına önem verdiği, EPİM incelemeleri sırasındaki yapıcı müdahaleleriyle ve Konsey'in diğer çalışmaları sırasında sergilediği kapsamlı işbirliğiyle, BM'nin bu platformuna önemli katkılar sağladığı ifade edildi.

    BM'nin en önemli forumlarından birisi olan İnsan Hakları Konseyi tarafından 2008 yılında faaliyete geçirilen EPİM, düzenli aralıklarla BM üyesi tüm ülkelerin insan hakları alanındaki durumlarının diğer üye devletlerce sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla gözden geçirildiği bir süreç olarak biliniyor. Türkiye'nin bu kapsamdaki ilk incelemesi 10 Mayıs 2010 tarihinde yapılmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yunanistan seçim sonuçları

    Arjantinli gazeteci ülkeyi terk etti

    Charlie Hebdo katliamından sonra Fransa'ya vize alamadı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow