Böcek öldürücülere dirençli "süper sivrisinek"

Mali'de sıtma virüsü taşıyan bir sivrisineğin böcek öldürücülere direnç gösterdiği belirlendi. "Süper sivrisinek" sıtmayla mücadeleçabalarını olumsuz etkileyebilir.
Mali'de sıtma virüsünü taşıyan bir sivrisineğin böcek öldürücülere dirençli hale geldiği saptandı. ABD'de California Üniversitesi'nde Prof. Gregory Lanzaro ve ekibinin araştırması, sıtma virüsünün yayılmasına sebep olan Anofeles Gambiae türüyle Anofele Coluzzi adlı bir başka sivrisinek türünün çiftleşmesi sonucu ortaya çıkan
"melez" sivrisineğin böcek öldürücülerle etkisiz hale gelmediğini gösterdi.
"Süper sivrisinek" diye adlandırılan bu sivrisineğin, cibinliklerde bulunan ilaçlara bile dirençli olduğunu vurgulayan bilim adamları, sıtma ile mücadele için artık yeni yöntemlerin araştırılması gerektiğini belirtti.
Araştırmanın sonuçları "Proceedings of the National Academy of Sciences" dergisinde yayımlandı. Dünya Sağlık Örgütü, 2013'te dünyada 584 bin kişinin sıtmadan öldüğü, 97 ülkede halen yaklaşık 3,2 milyar insanın yakalanma riski taşıdığı uyarısında bulunmuştu.
Charlie Hebdo'nun saldırıdan sonraki ilk sayısı kara borsaya düştü
Charlie Hebdo'ya İslam dünyasından tepki
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Musk yalan mı söylüyor? Grok mor göz savunmasına inanmadı
Rusya, ABD ve AB'nin yakından takip ettiği 'bıçak sırtı' seçim: Polonya'nın yeni cumhurbaşkanı Nawrocki oldu!
Saldırı 1,5 yıldır planlanıyordu! Ukrayna saldırıda kullandığı dronları kamyonlara gizlemiş
Uyurken Yalnız Değilsiniz! Bu 8 Bacaklılar Yüzünüzde Dolaşıyor…
Kediniz Sizi Kokunuzdan Tanıyor Olabilir mi? Yeni Araştırma Cevapladı