Brezilya'da hapishane isyanı

Brezilya'nın güneyindeki Cascavel kentinde bir hapishanede çıkan isyanda, dört mahkûm öldü, bazı mahkûmlar da yaralandı. Mahkûmlardan ikisinin diğer mahkûmlar tarafından başları kesilerek öldürüldüğü belirtiliyor. Bazı mahkûmların ise hapishanenin çatısından aşağı atıldığı, bu mahkûmlardan da ikisinin öldüğü bildiriliyor.
BBC Türkçe'de yer alan habere göre pazar günü başlayan isyana en az 700 mahkûmun katıldığı açıklandı. Mahkûmların hapishanenin fazla kalabalık olmasından şikâyet ettikleri, ayrıca yemek ve hijyenle ilgili rahatsızlıkları olduğu belirtiliyor.
Ünlülerin gençlik halleri
Yerel medya, mahkûmların, binanın çatısında elleri ve boyunları bağlı kişileri döverken çekilmiş görüntülerine yer verdi. Yetkililere göre ayaklanma yemek dağıtımı sırasında başladı, mahkûmlar bazı bölümleri ele geçirip yağmaladı ve yaktı. Mahkûmların iki gardiyanı rehin tuttukları, rehinelerden birini kesik başla korkuttukları söyleniyor. BBC Rio de Janeiro muhabiri Wyre Davies, mahkûmların çatışmasında rakip uyuşturucu çeteleri arasındaki husumetin de rolü olabileceğine dikkat çekiyor. İsyanı sona erdirmek için mahkûmlarla görüşmeler yapılıyor.
Dünyanın en görkemli şelaleleri
Parana eyaletinin Güvenlik Bakanı Maria Tereza Uille Gomes müzakereleri devralmak için Cascavel'e geldi.
Brezilya ABD, Çin ve Rusya'nın ardından dünyada en fazla tutuklu ve hükümlünün olduğu dördüncü ülke. 500 bin kadar mahkûm, toplam kapasitesi 300 bin kişi olan hapishanelerde tutuluyor.
Muhabirimiz, hapishanelerin birçoğunun fiilen çetelerin denetiminde olduğunu söylüyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Bill Gates, Elon Musk’ı “çocukları öldürmekle” suçladı! Vakıf 2045’te kapılarını kapatıyor: Tüm servetini bağışlayacak!
Hindistan-Pakistan çatışmalarının tırmanmasının ardından Modi’den ilk mesaj! Kritik toplantıda konuştu...
200 Kez Yılanlar Tarafından Isırıldı, Kanı İncelendiğinde ‘Benzersiz’ Sonuç Çıktı! Tim Friede: "Bu Bir Yaşam Tarzı Haline Geldi “
Trump, Hindistan-Pakistan Krizinde Neden Harekete Geçmiyor? Dikkat Çeken Analiz..
En uzunu 1006 gün sürdü, kardinaller kapandı: Papalık seçimiyle ilgili 10 şaşırtıcı gerçek!