hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Cihatçı John'un boynumu kesme tehdidinden nasıl kurtuldum?"

    Cihatçı Johnun boynumu kesme tehdidinden nasıl kurtuldum
    expand

    İngiltere'de IŞİD barbarlığı ile birlikte gündemden düşmeyen İngiliz cellat Cihatçı John, The Sunday Times'ın İspanyol rehine Javier Espinosa'nın, İspanya'da oğluna kavuştuktan sonra anlattığı “Cihatçı John'un boynumu kesme tehditlerinden nasıl kurtuldum" öyküsüyle tekrar manşet oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kendileri bekleyen üç İngiliz muhafızın The Beatles takma adını kullandıklarını anlatan Javier Espinosa dehşet anlarını şöyle anlattı: “Bu tür tiyatroyu seviyorlardı. Beni başımı sıfıra tıraş ederek yalınayak yere oturttular. Sakalım uzamıştı. Bana Amerika'nın Guantanamo esirlerine giydirdiği gibi portakal rengi üniforma giydirdiler. Kimliği sonradan Mohammed Emwazi olarak açıklanan Cihatçı John, en fazla drama yaratmak isteyen kişiydi. Yanında ortaçağda orduların kullandığı çeşit, tutulacak yeri gümüş olan antika bir kılıç getirmişti.

    Javier Espinosa'nın Cihatçı John'un ve onun 'Beatles' grubunun (kendilerine verdikleri isim) ellerinde geçirdiği ürpertici günleri anlattığı haberde, eski IŞİD rehinesi İngiliz cellattın, bıçağın keskin tarafıyla ensesini okşarken şöyle konuştuğunu söyledi: “Hissediyor musun? Soğuk degil mi? Kestiği vakit duyacağın acıyı hissedebiliyor musun? Düşünülemeyecek bir acı. İlk darbe damarlarını parçalayacak. Kan tükürük ile karışacak. İkinci darbe boynu açıyor. Bu etapta burnundan nefes alamazsın. Sadece boğazından nefes alabilirsin. Gırtlağından hayvanlar, domuzlar gibi acayip sesler çıkartırsın.

    Öcalan'ın sekreteryası belli oldu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow