hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çin'de yolsuzlukla mücadele

    Çinde yolsuzlukla mücadele
    expand

    Çin'de yolsuzlukla mücadele soruşturmaları kapsamında Çin Ulusal Petrol Şirketi (CNPC) eski üst düzey yöneticisi Ciang Ciemin'in yargılanma süreci başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şinhua ajansının haberine göre, Çin Kamu Varlıkları Denetim ve Yönetim Komisyonu Başkanlığı'nın yanı sıra devlete ait PetroChina ve Çin Ulusal Petrol Şirketi'nde (CNPC) üst düzey yöneticilik yapan Ciang Ciemin, kaynağı şüpheli ve yüksek miktarda malvarlığına sahip olmak, rüşvet ve görevini kötüye kullanmak suçlarından hakim karşısına çıktı.

    Ciang Ciemin'in, ülkenin orta kesiminde bulunan Hubey eyaletindeki Hanciang Orta Halk Mahkemesi'nde yargılandığı ifade edilirken, dava sürecine ilişkin detaylı bilgi verilmedi.

    Diğer yandan Çin Yüksek Halk Savcılığı, Ciang'ın soruşturma dosyasını geçen ay tamamlamış ve yolsuzluk suçlamasıyla Ciang'ı mahkemeye sevk etmişti. Yolsuzluk suçlamaları nedeniyle Kamu Varlıkları Denetim ve Yönetim Komisyonu Başkanlığı görevine Eylül 2013'te son verilen Ciang, Çin Komünist Partisi'nden de geçen yıl ihraç edilmişti.

    PetroChina'nın ana şirketi CNPC'de 2004-2008 yıllarında genel müdürlük ve başkanlık gibi çeşitli görevleri üstlenen Ciang, 2011-2013 arasında PetroChina'da başkanlık yaptı. 2012 yılında 18. Çin Halk Kongresi Merkez Komitesi üyeliğine dahil edilen 60 yaşındaki Ciang, Mart 2013'te Kamu Varlıkları Denetim ve Yönetim Komisyonu Başkanlığı görevine getirilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow