hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demirtaş'tan Başbakan'a: Çarpıtmasın

    Demirtaştan Başbakana: Çarpıtmasın
    expand

    HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Başbakan güvenlik güçlerine bu kadar yetkiyi verirse dökülecek her damla kandan Başbakan kendisi sorumludur. Bizim açıklamalarımızı dikkatlı dinlesin. Çarptırmasın" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa Parlamentosu'nda düzenlenen 11. Kürt Konferansı'na katılmak üzere Brüksel'de bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, konferans öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı,

    Selahattin Demirtaş, gazetecilerin "Davutoğlu'nun 'Demirtaş'ı uyarıyorum; Bundan sonra şehirleri kan gölüne çevireceklerini söylüyorsa dökülecek her kandan Demirtaş sorumludur.'" sözlerinin hatırlatılması üzerine "Sayın Başbakan'ın yapılan açıklamaları dikkatlice dinlemesi ve anlaması lazım. Yaptığım değerlendirmede asla ne şiddet çağrısı vadır ne de buna teşvik vardır. Tam tersine hükümetin çıkardığı veya çıkaracığı güvenlik paketinin cidde şekilde kan dökülmesine yol açacağı uyarısını yapıyorum ve bu konuda, bu paketin geçmemesi için bütün demokratik hakkımızı, muhalefet hakkımızı kullanacağımı belirtiyorum" cevabını verdi.

    Davutoğlu: Bundan sonra akacak her kandan Demirtaş sorumludur

    Demirtaş, "Ama Başbakanını verdiği cevapta  kaygılarımızın haklı olduğu ortaya çıkıyor. Çünkü kendisi ilk etapta hemen kan döküleceğini ifade ediyor. Kim dökecek bu kanı. Kusura bakmasın ama kendisi güvenlik güçlerine bu kadar yetkiyi verirse, öldürme yetkisi verirse kanı bizatihi kendisi dökmüş olacak, sorumlusu da kendisi olacak. Topu başka yere atmaya, meseleyi çarpıtmaya gerek yok. Biz evrensel bir hak, anayasal bir hak olan gösteri, yürüyüş, miting hakkını kullanma konusunda irade beyan ettik diye bizi şiddet yanlısı göstermeye hiç kimsenin hakkı yok. HDP'ni bu konudaki tutumu, çağrısı budur. Benim de yaptığım açıklama bundan ibarettir" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beşir Atalay'dan Demirtaş'a sert sözler

    "Kandil ziyaretiniz oldu, amacı neydi, ne çıktı içinden" sorusuna Demirtaş ,"Daha sonuçlarını alamadık. Arkadaşlarımız Kandil'den dönerken ben Brüksel'e gelmiştim. Zannedersem bugün gerekli açıklamaları yaparlar. Sayın Öcalan'ın sunduğu müzakere tartışma taslağı vardı. Hükümetle görüşüp hükümetin fikrini aldılar, bir de Kandil'de KCK ile görüşüp KCK'nin fikrini alacaklardı. Daha sonra imralı'ya gidilip bir kez daha tarafların yaklaşımları nedir, bu konuda karşılıklı bir tartışma yürütülecek" dedi.

    Dicle Üniversitesi'nde büyük gerginlik

    "Leyla Zana'nın İmralı ziyareti ile ilgili olumlu bir cevah aldınız mı?" sorusuna Demirtaş, "Henüz bir gelişme yok" diye yanıt verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Selahattin Demirtaş'tan CHP'ye çağrı

    "Başbakan tam bir dedektif gibi çalışmış"

    Bir gazetecinin "Sayın Davutoğlu paralel ile bağlantınız olduğunu söyledi, bunun belgesi olduğunu söyledi. Ne diyeceksiniz?" şeklindeki sorusuna Demirtaş, "Belge de galibe Bugün Gazetesi'ne demeç vermiş olmam. Başbakanın da doğrusu bu kadar çarpıcı bir zekaya sahip olduğunu bilmiyordum, öğrenmiş olduk. Tam bir dedektif gibi çalışmış ve belgeyi bulmuş doğrusu çok da gizli bir yapıyorduk bu işi ama nasıl olmuşsa anlamış, çözmüş. Bugün Gazetesi'ne demeç verince paralel bağlantısı da çıkmış. Ne diyelim Allah akıl fikir versin" dedi.

    Davutoğlu'nun "darbecisiniz" sözleri TBMM'yi gerdi

    Sırrı Süreyya Önder'den yanıt geldi

    Sırrı Süreyya Önder: Demirtaş'ı yedirtmeyiz

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow