hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dinleme skandalına Angela Merkel'den cevap yok

    Dinleme skandalına Angela Merkelden cevap yok
    expand

    Almanya Başbakanı Angela Merkel, Federal İstihbarat Teşkilatı'nın (BND) Türkiye'ye yönelik dinleme ve izleme faaliyetlerinde bulunduğu iddialarına ilişkin, "Almanya'daki istihbarat teşkilatlarının çalışmaları hakkında kamuoyu önünde bilgi vermiyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Letonya Başbakanı Laimdota Straujuma ile görüşen Merkel, daha sonra BND'nin Türkiye'ye yönelik dinleme ve izleme faaliyetlerinde bulunduğu iddialarına ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı.

    Türkiye'nin BND tarafından dinlendiğine iddialarının hatırlatan bir gazetecinin, "Bu sizin, 'Dostlar arasında dinleme olmaz' sözlerinizle bağdaşıyor mu?" sorusu üzerine Merkel, "Almanya'daki istihbarat teşkilatlarının çalışmaları hakkında kamuoyu önünde bilgi vermiyorum. Gerekli olan ne varsa bu Federal Meclis Parlamento Kontrol Komitesi'nde (PKGr) konuşulur, tartışılır. Gerekli olduğunda PKGr'e daha fazla bilgi verebilir" ifadelerini kullandı.

    Türkiye'nin dinlenmesine destek çıktılar

    Söz konusu cümleyi de ABD ilgili bağlamda sarfettiğini belirten Merkel, "Biz hala güvenlik ve aynı zamanda bilgilerle nasıl davranacağımız konusunda farklı görüşe sahibiz. Bu farklılıkların süreceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Angela Merkel, bu konuda şimdilik bu kadar söyleyebileceğini kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow