hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya 14 Aralık Operasyonu'nu böyle gördü!

    Dünya 14 Aralık Operasyonunu böyle gördü
    expand

    Zaman Gazetesi'ne yapılan gözaltı operasyonu, erken saatlerde gerçekleşmesine rağmen uluslararası haber ajansları tarafından da duyuruldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsviçre'nin saygın gazetelerinden Blick, Türkiye'de düzenlenen 14 Aralık operasyonuna geniş yer ayırdı. "Türkiye'de Gülen taraftarlarına birçok tutuklama geldi" başlığı verilen haberde 13 kentte bu sabah erken saatlerde polis tarafından operasyon düzenlendiği ve gazete ve televizyonların üst düzey yöneticilerin ifadesine başvurulmak üzere gözaltına alındığı belirtildi. Haberde, "Gülen 73 yaşında olup 1997 yılından beri Amerika'da yaşamaktadır. Erdoğan, Gülen yandaşlarının Polis ve adalete karşı eylemlerde bulunduğunu ve haksız yere dinleme operasyonlarında yer aldıklarını iddia etti" diye yazdı. Ayrıca gazete haberde Erdoğan'ın açılışı yapılan 'Ak Saray'ın içinde çekilmiş bir de fotoğrafını  yayınladı.

    Operasyonu ilk duyuran yabancı basın organı, Reuters haber ajansı oldu. Ajans, "Türk polisinden ABD'deki vaiz Gülen'e yakın medya organlarına baskın" başlığını attı.

    Reuters, "Türk polisi, ABD'de yaşayan vaiz Fethullah Gülen'e yakın olan bir televizyon kanalı ve gazeteye baskın düzenleyerek, bazı kişileri gözaltına aldı. Operasyon, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iki gün önce Gülen destekçilerine karşı yeni bir kampanyanın sinyalini vermesinin ardından geldi" ifadesini kullanıdı.

    Reuters'ın geçtiği bu haber, başta İngiliz gazetesi Daily Mail'in internet sitesi, Deutsche Welle ve İsrail basını olmak üzere birçok yayın organı tarafından da okurlara sunuldu.

    "Türk polisi, Erdoğan'ın rakibinin destekçilerinin medya merkezlerine baskın düzenledi" başlığını kullanan AFP ise operasyonun 13 kentte gerçekleştirildiğini bildirirken, en az 14 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BBC, gözaltına alınanlar arasında gazeteci, emniyet müdürü, yapımcı ve senaristlerin olduğunu belirtti.

    HRW: ELEŞTİREL MEDYAYA MÜDAHALE

    Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch) gözaltıları “eleştirel medyaya sert müdahale” olarak tanımladı.

    Rus basını: Türkiye’de sancılı gün

    Rusya’da bağımsız haber yayını yapan “Eho Moskva” (Moskova’nın Yankısı) radyo istasyonu geniş kapsamlı operasyonları “Türkiye’de tutuklama dalgası” başlığıyla duyurdu. 10’dan fazla şehirde güvenlik güçlerinin Fethullah Gülen destekçilerine karşı harekete geçtiğini vurgulayan radyo istasyonu, “Erdoğan yönetimi şüphesiz en ciddi siyasi rakip olarak gördüğü ve şu anda ABD’de sürgünde yaşayan Fetullah Gülen taraftarlarını Türkiye’de izole etme operasyonu başlatmıştır” ifadesi kullandı.

    NewsRu haber sitesi ise Türkiye’de ‘sancılı bir gün’ yaşandığını belirterek, “Türkiye Pazar sabahı baskınlarla uyandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın savaş ilan ettiği Fethullah Gülen taraftarları ülke çapında birçok şehirde polis tarafından gözaltına alınıyor. Operasyonlara ‘darbe girişimini önleme’ izahatları bile yapılıyor” diye bildirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow