hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünyanın konuştuğu bebek

    Dünyanın konuştuğu bebek
    expand

    2015'in ilk dakikalarında dünyaya gelen bir bebeğin ailesi birdenbire ulusal düzeyde yoğunlaşan ırkçılık tartışmasının odağı oldu. Bunun nedeni de bebeğin ailesinin Roman olması.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rikardo Racz, 1 Ocak 2015'te geceyarısını bir dakika geçe dünyaya geldi. Macaristan'da yılın ilk bebeğiydi. Yerel ve ulusal medya doğumu haberleştirdi. Baba Peter ile anne Sylvia'nın kucaklarında oğullarıyla çektirdikleri fotoğraf da habere eşlik etti.

    Derken aşırı sağcı Jobbik partisinin başkan yardımcısı Elod Novak, Facebook'ta kendisinin, eşinin ve üç çocuğunun resminin yanında Peter, Sylvia ve Rikardo'nun fotoğraflarını da yayımladı ve şöyle yazdı:

    "Macarların sayısı korkunç bir şekilde azalmakla kalmıyor, yakında kendi evimizde azınlık haline geleceğiz. Macaristan'ın adını değiştirecekleri gün ne zaman gelecek? Ülkemizin en büyük sorunuyla ne zaman yüzleşeceğiz?"

    Doğduktan saniyeler sonra bebekler

    Novak'ın bu sözleri ülkede hem kınama, hem destek de verme çığına yol açtı. Rikardo'nun doğumu Macarlar arasında ırkçılığın ve ırkçılık karşıtı tavırların aynası haline geldi.

    Jobbik partisi başkan yardımcısıyla aynı saflarda yer alıyor. Aşırı sağcı parti "Sıçan gibi, parazit gibi ürüyorlar" derken, hükümet ve muhalefetten diğer politikacılar Rikardo ve ailesine destek mesajları vermek için adeta yarışa girdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Böylece Rikardo, sadece birkaç günlükken Macaristan'ın en ünlü Romanı haline geldi.

    Dünyanın konuştuğu bebek

    Bebeğin anne karnındaki mucize görüntüleri

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow