hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Eğit-Donat"ın yetiştirdiği birlik El Nusra tarafından alıkonuldu

    Eğit-Donatın yetiştirdiği birlik El Nusra tarafından alıkonuldu
    expand

    ABD ve Türkiye'nin Suriyeli muhaliflere yönelik "Eğit-Donat" programında şok bir gelişme yaşandı. IŞİD ve Suriye devletine karşı savaşması amacıyla programa katılarak Suriye'ye giden ilk birlikten 18 savaşçının, El Nusra güçleri tarafından alıkonulduğu iddia edildi..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anadolu ajansının "güvenilir" yerel kaynaklara dayandırdığı haberde, birliğin Türkmen  komutanı Albay Nedim Hasan ve yardımcısı ile komutaları altındaki 18 savaşçı, Nusra  Cephesi güçlerince alıkonuldu. Örgüt, ayrıca birliğin silah, araç ve gereçlerine de el koydu.  ABD ve Türkiye tarafından ortaklaşa hazırlanan Eğit-Donat programına  katılan Suriyeli muhalif savaşçılardan 54'ü,  temmuz ayı başında programı  tamamladıktan sonra 13 Temmuz'da Suriye içlerine geçmeye başlamıştı.  

    Çoğunluğu Türkmen olan söz konusu ilk grup, Suriye'nin kuzeyindeki  Halep vilayetinde Azez ilçesine bağlı Malikiye köyünde konuşlanmıştı. Burası,  Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı ve IŞİD'in elindeki soran beldesinin yakınında  bulunuyor.

    Eğit-Donatın yetiştirdiği birlik El Nusra tarafından alıkonuldu

    Birliğin serbest bırakılması için Nusra Cephesi'nin ikna edilmeye  çalışıldığı, Özgür Suriye Ordusu'nun müzakereler için devrede olduğu ifade  ediliyor.  El Nusra örgütü, El Kaide ile olan bağı sebebiyle ABD ve Türkiye'nin terör örgütleri listesinde bulunuyor. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow