hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ekvator Ginesi'nde "paralel yapı" uyarısı

    Ekvator Ginesinde paralel yapı uyarısı
    expand

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekvator Ginesi'nde yapılan 2. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi'nde "paralel yapı" uyarısı yaptı. Erdoğan, "Bazı Afrika ülkeleri ile Türkiye arasına sivil toplum örgütü ya da eğitim gönüllüsü maskesiyle çeşitli tehlikeli yapılanmaların nüfuz etmeye çalıştıklarını görüyoruz, bunu da dikkatle izliyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekvator Ginesi'nde yapılan 2. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan isim veremeden Afrika ülkelerinin başkanlarını Gülen cemaati konusunda uyardı.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şunları söyledi; "Bazı Afrika ülkeleri ile Türkiye arasına sivil
    toplum örgütü ya da eğitim gönüllüsü maskesiyle çeşitli tehlikeli yapılanmaların nüfuz etmeye çalıştıklarını görüyoruz, bunu da dikkatle izliyoruz. Faaliyet gösterdikleri hemen her ülkede gizli yapılanma içine giren ve ajanlık faaliyetleri artık daha da somutlaşan bu örgütlere karşı devlet ve hükümet başkanı dostlarımızın daha hassas olacaklarını umuyoruz. Eğitim ve insani yardım görüntüsü altında Türkiye dahil olmak üzere faaliyet gösterdikleri her ülkede ciddi tehdit teşkil eden bu örgüt veya örgütlere karşı her türlü bilgi paylaşımına ve ortak mücadeleye hazır olduğumuzu vurgulamak isterim."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow