hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erbil'de ABD Başkonsolosluğu yakınında patlama!

    Erbilde ABD Başkonsolosluğu yakınında patlama
    expand

    Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin(IKBY) Erbil kentinin Ankawa semtinde ABD Başkansolosluk binasının yakınında patlama meydana geldi. Ölü ve yaralıolduğu belirtiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY), Erbil kentinin Ankawa semtinde Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkonsolosluk binasının yakınında gerçekleştirilen bombalı saldırının ayrıntıları, bölgenin istihbarat teşkilatı tarafından açıklandı.

    IKBY Güvenlik Ajansı'ndan yapılan açıklamada, saldırının bir intihar eylemcisi tarafından bomba yüklü bir araçla gerçekleştirildiği belirtildi. Yapılan yazılı açıklamada, olayın mahalli, saati ve nasıl yapıldığıyla ilgili şu bilgiler verildi:

    "Erbil'in Ankawa semtinde bulunan ABD Başkonsolosluğuna yakın Nili Kafe'nin önünde saat 17,40'ta bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendi. Ankawa Polis Merkezi'ne girmeye çalışan saldırgan güvenlik güçlerinin durumu farketmesi üzerine otomobili patlattı."

    12 otomobilin ve 30 dükkanın kullanılamaz hale geldiği olayda saldırganın yanı sıra 2 kişinin öldüğü ve 8 kişinin de yaralandığı ifade edildi. IKBY Sağlık Bakanı Rekeft Muhammet Reşit de AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki sivilin hayatını kaybettiğini belirtti. Ölenlerin kimlikleri ve uyrukları hakkında bilgi vermeyen Sağlık Bakanı Reşit, "Bugünkü patlamada 2 vatandaşımız şehit oldu, 8 kişi de yaralandı. Yaralılar hastanede tedavi ediliyor. Başka bir ülkeye sevk edilmelerini gerektiren bir durum yok" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İki Türk vatandaşında bilgi alınamıyor

    Hayatlarını yitiren 2 kişinin vücutlarının büyük ölçüde yanmış olması nedeniyle kimlik tespitlerinin yapılmadığı kaydedildi. Erbil'deki Rızgari Hastanesi'nin morgunda DNA testi için bekletilen kişilerin hangi uyrukta oldukları da bilinmiyor. Ancak, bölgede iş yapan Mardin nüfusuna kayıtlı 2 kişiye ulaşılmadığı belirtildi. 8 yaralıdan üç kişinin Türk oldukları ve yaralarının hafif olduğu öğrenilirken Rızgari Hastanesi'nin morgundaki cenazelerin olaydan sonra ulaşılamayan S. Ş. ve B. Ö. olmalarından endişe ediliyor.

    ABD Konsolosluğundan açıklama

    Bu arada ABD Erbil Başkonsolosluğu Yardımcısı David Folar, Irak binalarının yakınında gerçekleştirilen bomba saldırıda ölen veya yaralanan vatandaşlarının olmadığını ifade etti. Patlamanın olduğu yerde gazetecilere açıklamalarda bulunan Folar, "Bugün, bomba yüklü bir otomobil, ABD Başkonsolosluğunun önünde patlatıldı. Konsolos çalışanlarından yaralı ve şehit yok" diye konuştu. Folar, Kürdistan hükümetiyle birlikte bölgeyi tamamen kontrol altına aldıklarını söyleyerek, "Kürdistan hükümetine ilgisinden dolayı teşekkür ediyoruz. Kürdistan güvenlik yetkilileriyle olayın ayrıntılarını açığa çıkarmak için araştırma yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İncelemeler geç saate kadar sürdü

    Geç saatlere kadar bölgede incelemeler devam etti. Çevredeki araştırmadan sonra bölge güvenlik güçlerinin kontrolünde itfaiye ekipleritarafından temizlendi. Ancak Ankawa Caddesi trafiğe açılmadı. Gecenin geç saatlerinde IKBY İçişleri Bakanı Kerim Sincari de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu ve güvenlik güçlerinden gelişmelerle ilgili bilgi aldı. Öte yandan yerel televizyon ve internet sitelerinde terör örgütü IŞİD'in patlamayı üstlendiğine dair haberler yayımlandı.

    İstanbul'a 6 yeni miting alanı

    Kadir Topbaş'tan İstanbul için önemli projeler

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow