hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan Obama'dan Gülen'i istedi

    Erdoğan Obamadan Güleni istedi
    expand

    New York'ta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fethullah Gülen'in iadesiyle ilgili ABD Başkanı Obama'dan beklediği yanıtı alamadığını ifade ederek, "Bu bir süreç belki de ileride kırmızı bülten çıkacak" dedi. IŞİD'in elineki rehinelerin kurtarılmasında herhangi bir takasın olmadığını söyleyen Erdoğan, "Bazıları bir esiri için 1500 kişiyi bırakıyor" diyerek isim vermeden İsrail'e göndermede bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan New York temaslarının ilk gününde birbirinden önemli mesajlar verdi. O mesajların en önemli bölümü Fethullah Gülen'in iadesiyle ilgiliydi. CNN Türk'ün edindiği bilgiye göre Erdoğan, Gülen'in iadesi konusunda beklediği yanıtını alamadığını ifade ederek, "Bu bir süreç belki de ileride kırmızı bülten çıkacak" dedi.

    Basına kapalı gerçekleşen konuşmada Erdoğan, Gülen'in iadesine ilişkin ABD Başkanı Obama ile yaptığı görüşmeyi anlattı CNN Türk'ün edindiği bilgiye göre, Erdoğan, Türkiye'nin Amerika'ya suçluların iadesiyle ilgili kolaylık gösterdiğini buna karşılık aynı kolaylığın Türkiye'ye gösterilmediğini söyledi.


    Erdoğan, Dış İlişkiler Konseyi Başkanı'nın toplantının sonunda, "Gerçekten Gülen'i istediniz mi?" sorusu üzerine, bir kez daha Obama'ya durumu izah ettiğini belirterek, "Beklediğim tarzda bir cevap alabilmiş değilim bu bir süreç. Belki de ileride kırmızı bülten çıkacak" yanıtını verdi.

    ABD ve Arap ülkeleri IŞİD'i vurdu

    Takas yapıldı mı?

    Erdoğan toplantıda IŞİD'in elindeki 49 Türk rehinenin kurtarılmasıyla ilgili de çok önemli mesajlar verdi. Erdoğan, başarılı bir operasyonla kimsenin burnunun bile kanamadığını belirtti.

    Toplantıdakilerin, "Takas mı yapıldı?" sorusu üzerine cumhurbaşkanı, maddi hiçbir pazarlığın söz konusu olmadığını söyledi ve isim vermeden İsrail'e göndermede bulundu. Erdoğan, "İstihbarat örgütlerinin pazarlığı söz konusu onun da detaylarını paylaşamam. Bazıları var. Bir tane esiri için 1500 kişi bırakıyor. Bu konularda neden meraklı olmuyorsunuz bize olunca çok merak ediyorsunuz" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow