hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan'dan Yemen'le ilgili ilk değerlendirme geldi!

    Erdoğandan Yemenle ilgili ilk değerlendirme geldi
    expand

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yemen kriziyle ilgili ilk değerlendirme geldi. France 24 kanalına konuşan Erdoğan, " İran ve terörist gruplar Yemen'den çekilmeli" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan İran'ın Irak'taki rolü için de, "İran Musul'da IŞİD'in yerini almamalı" ifadesini kullandı. Dışişleri'nin destek verdiğini açıkladığı müdahale için, "lojistik desteği değerlendirebiliriz" yorumunda bulundu.

    Erdoğan çözüm sürecine de değindi. Cumhurbaşkanı "Kuzey İrlanda örneğinde olduğu gibi biz de PKK'yla çatışmaları sonlandırmak istiyoruz" dedi. Mülakatın tamamı önümüzde saatlerde yayınlanacak.

    İRAN'A SERT TEPKİ

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fildişi Sahilleri Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yayınladı. Erdoğan İran ile ilgili sert ifadeler kullandı.

    Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

    "Yemen'de Husilerin yaptıkları mezhepsel bir çatışmadır. Mezhepsel çatışmaların hiçbirine olumlu bakmıyoruz. Yemen kendi içinde bölünmeye doğru gidiyor. Yemen'deki askeri operasyona lojistik ve istihbarat olarak her türlü desteğe hazırız. Bugüne kadar bölgede olan gelişmeler tahammül sınırlarını zorlamaya başlamıştır."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "İRAN'IN AÇIKLAMASI DOĞALDIR"

    İran'ın açıklaması doğaldır. İran'ın böyle bir açıklama yapması Irak'ta ve Suriye'deki gelişmelerde ne yapmıştır göstermiştir. İran bölgeyi domine etme gayreti ve çalışması içindedir. Buna müsade edilebilir mi? Bu bölgede birçok ülkeyi; bizi de körfez ülkelerini de rahatsız etmeye başlamıştır. Buna tahammül etmek mümkün değil. Irak'ta yapılanlar ortada. Bir yanda IŞİD'le uğraşılıyor bir tarafta İran'ın gönderdiği Devrim Muhafızları ile uğraşılıyor. Bu doğru birşey mi? İlginçtir, gönderdikleri elemanları çektirdikleri fotoğraflarla kendilerini lanse etmeye çalışıyor."

    "MÜSLÜMANIM DİYEN İNSAN BU KATİLİ SAVUNAMAZ"

    "IŞİD terör örgütü bir yerden çıkıyor bakıyorsunuz onun yerine Şia yerleşiyor. Bir yandan İslam diyeceksin bir yandan Müslüman diyeceksin ama öbür taraftan bunları yapmaya devam edeceksin, Suriye'de de aynı durum geçerli. 300 bin insanın katili olan bir durum var ve bu katile destek veren bir anlayış. Bu savunulabilir mi? Ben Müslümanım diyen bir insanın bu katili savunacağına ihtimal vermiyorum. İran'ın Yemen'den, Suriye'den ve Irak'tan ne kadar gücü varsa çekmesi lazım. Bu ülkelerin toprak bütünlüğüne saygı duyması gerekir."

     

    Abdülkadir Selvi: "Erdoğan'ın istediği olmayacak!"

    Bayrak indirme davasında hapis cezası

    CHP lideri, Kemal Derviş'e bakanlık teklif etti

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow