Esad'a kimyasal silahlar için tanınan süre doldu

Suriye'de kimyasal silahların ülkeden çıkarılması için Esad yönetimine verilen süre sona erdi. Ancak Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'ne göre rejim, stokların yüzde 92.5'ini teslim etti.
Açıklama Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü ve Birleşmiş Milletler Ortak Misyon Koordinatörü Sigrid Kaag'dan geldi. Buna göre, anlaşmanın son gününün dolmasına rağmen silahların yüzde 8'lik bölümü halen Suriye'de ve bu cephane tek bir tesiste tutuluyor.
Hollandalı diplomat açıklamasında Şam yönetiminin işbirliğinin yapıcı olduğunu söyledi ancak Suriye'ye tüm yükümlülüklerini yerine getirme çağrısı yaptı.
Örgütün daha önce kabul ettiği plana göre, Suriye rejimi, kimyasal silahları imha etmek için verilen 31 Aralık tarihine ve tüm kimyasal cephaneliğinin güvenli bir şekilde ülke dışına çıkarılması için verilen 5 Şubat tarihine uymamış, bunun üzerine de teslimat için süre 27 Nisan tarihine kadar uzatılmıştı.
Kimyasal silahlarının tamamen imha edilmesi için de son tarih 30 Haziran 2014 olarak belirlenmişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi
İsrail yanıyor! "Ülke tarihinin en büyük yangını"
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?