hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Esad'dan çarpıcı "Kosova" iddiası

    Esaddan çarpıcı Kosova iddiası
    expand

    Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkesinde rejime karşı savaşan muhaliflerden bazılarının Kosova'da taktiksel gerilla savaşı eğitimi aldığını iddia etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Esad, Rusya'da yayın yapan Kanal 24 TV 'ye konuştu.

    Açıklamalarına ülkesi üzerinde oynan tüm senaryoları dünyaya anlatacağını söyleyerek başlayan Esad, Suriye'nin batıya karşı medya savaşından başka hiçbir savaşı kaybetmediğini ifade etti.

    Esad, Suriye ordusunun ülke genelinde kaybettiği şehir ve köylerin denetini yeniden kazanmaya başladığını ifade etti. Esad, en büyük sorunlarının muhalif grupların yürüttüğü 'partizan' savaşı olduğunu söyleyerek, muhalif güçlerin bazılarının da değişik ülkelerden gelen paralı askerler olduğunu iddia etti.

    Suriye'de rejime karşı savaşan muhaliflerden bazılarının Kosova'da taktiksel gerilla savaşı eğitimi aldığını iddia eden Esad, muhalif grupların Kosova'nın hangi bölgesinde ve kimlerden eğitim aldığı konusunda ise açıklama yapmadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Esad'ın iddiaları ile ilgili olarak Kosovalı yetkililerden henüz bir açıklama gelmedi. Benzer iddialar daha önce BM Güvenlik Konseyi'nde Rusya'nın BM Büyükelçisi Vitali Çirkin tarafından da dile getirilmişti. Çirkin'in bu iddiaları ciddiye alınmayarak Kosova'da BM'nin Barış Gücü'nün bulunduğu ve bu tür faaliyetlere izin verilmeyeceği ifade edilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow