hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ferguson'da halk sokağa çıkma yasağını deldi

    Fergusonda halk sokağa çıkma yasağını deldi
    expand

    ABD'de siyah gencin polis tarafından öldürülmesiyle başlayan protesto gösterilerinde sokakta en gerilimli anlar yaşanıyor. Missouri Valisi, olayların merkezindeki Ferguson'da olağanüstü hal ve ardında da sokağa çıkma yasağı ilan etti. Ancak bir grup gösterici sokağa çıkma yasağına meydan okudu. Polis müdahale etti. 7 kişi gözaltına alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Valilik beş saatlik sokağa çıkma yasağı ilan etmişti. Ancak eylemciler "gösteri hakkımız var" diyerek sokağa çıkma yasağına meydan okuyor. Yaklaşık 200 gösterici sokağa çıktı.

    Bölgede sert müdahale olmayacağına dair açıklama yapılmıştı. CNN ve Reuters haber ajansına göre, polis göstericileri dağıtmak için biber gazı değil sis bombası ile müdahale etti. Göstericileri yasağa uymazlar ve dağılmazlarsa gözaltına alınacakları uyarısının ardından 7 kişi gözaltına alındı. Olaylarda yaralanan olmadı.

    Foto galeri için tıklayın

    Vali Nixon: "Bir avuç çapulcu"
    Missouri Valisi Jay Nixon, "Bir avuç çapulcunun (looters) halkın güvenliğinin tehlikeye atılmasına izin vermeyeceklerini, adaletin tecelli etmesi için sukunetin sağlanması gerektiğini" belirtmişti.

    Polisin dün 18 yaşındaki siyahi genç Michael Brown'u öldüren memurun adını ve Brown'un ölmeden önce bir dükkanı soyduğunu iddia eden belgeleri yayınlaması üzerine Ferguson'da gerilim yeniden tırmanmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pelin Batu, o kazayı anlattı 

    "Turistlere 2 şişe maden suyunu 30 liraya satıyorlar"

    Dünyanın Erdoğan'a bakışı 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow